Игрите на глада

По препоръка на нашите много добри приятели от Аз чета и Книголандия супер-успешната трилогия на Сюзън Колинс „Игрите на глада” отдавна е в библиотеката ни и само чакаме да ни се отвори свободна минутка, за да я почнем. Добрите отзиви за книгата не са само с роден характер, но и световен. При това положение, не е изненадващо, че с толкова много почитатели и хвалби, към филма, който е екранизация на първия роман от серията, са се заформили наистина високи очаквания.

За съжаление, първият официален тийзър трейлър, който беше представен на вчерашните музикални награди на MTV, е изключително кратичък и не показва абсолютно нищо, на базата на което да съдим какви са шансовете споменатите по-горе очаквания да бъдат оправдани. Това, което можем да кажем (разбира се, като се има предвид, че все още не сме чели книгите) е, че Дженифър Лорънс прекрасно ни се връзва с това, което знаем за историята.

Вижте трейлъра представен от самата Лорънс.

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет години за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията.

Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Катнис неведнъж е била близо до смъртта и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа. Но ако иска да победи, ще се наложи да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Режисьор на филма е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”), а в ролите ще видим Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли, Доналд Съдерланд, Тоби Джоунс, Лени Кравиц, Пола Малкълмсън и др..

Премиерата на филма на 23 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Дринка, побързай с книгите – направих огромната грешка да започна първата в 11 часа и до 6 сутринта вече не приличах на нищо, но просто не можах да я оставя 🙂 .
  А иначе, тийзъра не показва нещо особено, то е и нормално, но, попринцип, книгата е писана от първо лице и не гъмжи от диалог, така че екранизацията със сигурност е била много сложна на ниво сценарий. Но ако изборът на Гари Рос се окаже правилен, тук имаме потенциален масивен блокбъстър! 🙂

 2. Това е проблема. Имам работа и ако хвана… край! 🙂 🙂 🙂
  Любопитен съм какво ще излезе в крайна сметка.

 3. ОХххххххххх, не ме изкушавайте. От няколко месеца имам огромно желание да си купя и трите части на книгата, но нещо този отпускарски сезон влияе на финансовата ми стабилност неблагоприятно……

 4. Такааа – страшно стана!!!
  Последвах съвета на Дрин, купих си първата, и когато след няколко часа я приключих, изпаднах в абстиненция, защото по време на командировката си в Добрич НЕ МОЖАХ да открия другите две! И след като ги грабнах като хищна птица от Витошкия „Хеликон“ вчера, днес приключвам втората!
  Уникално преживяване 🙂 😀 радвам му се така, както не съм се радвала на книга от времето, когато за първи път прочетох „Синовете на Великата мечка“ – не ме плюйте, нямат нищо общо – просто моето тръпнещо усещане да съм ВЪВ всеки момент ВЪТРЕ в книгата не се е връщало при мен с такава болезнена сладост от мнооого отдавна!
  И не знам дали ще харесам екранизацията… ама какво да се обясняваме – винаги образите в главата са по-истински от онова, което ще/ни предлага екрана… да видим 🙂 😛

 5. Охх, аз не мога на два коментара да отговоря, къдети ще чета книги. 🙂 🙂

  Не, бе, дочитам четвъртия том на „Игра на тронове“ и докато чакам да преведат петия, ги почвам тези. 🙂 То не бяха хвалби, не беше чудо. 🙂 🙂