Брад Пит на снимачната площадка на „World War Z”

Не всички апокалиптични предсказания са въздух под налягане. Paramount Pictures обявиха премиерната дата на „World War Z” – в деня на края на света (според маите, пък и според всякакъв род олигофрени, които вярват на таблоидни и езотерични глупости). Точно така, мъртвите ще ни превземат на 21.12.2012! Киноразказът за „последната” световна война (подобна първосигнална асоциация навява последната буква в латинската азбука, zzzombies) е сериозно следен от членовете на „Операцията”.

Феноменалният бестселър „World War Z: An Oral History Оf Тhe Zombie War” на Макс Брукс (син на големите Мел Брукс и Ан Банкрофт) е в основата на филма, който разказва за инвазия-превземане-опустошаване на света от зомбита. Десет години по-късно изследовател от Следвоенната комисия на Обединените нации интервюира хора, оцелели след световната война, причинена от зомби-пандемия.

Сред актьорите, които дават своя принос към „епичния филм” (както го определя авторът Брукс), са Брад Пит, Мирей Инос, Джеймс Бадж Дейл, Джулия Леви-Бюкън и Брайън Кранстън. Всички те ще се изправят срещу сериозна конкуренция от хобити и орки, но ние вярваме в Марк Форстър, така че не се притесняваме от претоварения декемврийски график на следващата година.

Форстър е режисьор, чиито филми са толкова различни – и толкова добри!

От „Балът на чудовището” през „Завръщане в Невърланд” и „Не може да бъде!” до „Ловецът на хвърчила” и „Спектър на утехата” – всичко доказва усет, внимание, вникване в детайлите, завидна чувствителност и провокативност. С една дума – талант! Именно затова сме убедени, че ненапразно той е начело на тази филмова авантюра. Очакването ни вече се превръща в нервно потропване – да идва вече прословутият край на света, че е време за зомбита!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

 1. @ Анита
  трай си, че току виж ни линчували!
  нали ти казах – всичко е въпрос на политика! в пространството!
  аз ТЕЗИ зомбита наистина ще ги гледам („боже“, какво казах?!), ама заради режисьора – както е споменато в текста! 😛

 2. е – то аз уж се опитвах да попълвам празнините, ама друго си е домакина да си е в къщи 😛

 3. Аз само се изненадах, че ме няма сред коментиращите. 🙂
  А ти се справяше чудесно и с коментарите. Само малко повече трябваше да ги храниш тези пачи. 🙂 🙂 🙂

 4. Никакъв домакин не си, след като отдавна нямаме попълнения по въпроса, а излезнаха един тон клипчета и темподоби! 🙂