Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Онче, бонче, счупено пиронче…

Отдавна сме на мнението, че „Tinker, Tailor, Soldier, Spy” на Томас Алфредсон („Let The Right One In”) ще бъде един от най-добрите филми до края на годината – то и няма как другояче, при положение, че и изходният материал (едноименният роман на Джон Льо Каре от 1974 г. и британският мини телевизионен сериал от 1979 г.) и актьорският състав, включващ имената на Гари Олдман, Том ХардиКолин ФъртМарк Стронг и Джон Хърт, са повече от отлични – но това, което ни убеди напълно, беше страхотният първи трейлър, който видяхме преди месец.

Сега от MSN просто допълнително затвърждават това усещане с нов, не по-малко впечатляващ трейлър. Вижте го.

Просто не виждаме какво можем да кажем. Страхотна атмосфера, страхотен ритъм и страхотни актьорски изпълнения. С нетърпение чакаме премиерата на филма във Венеция, за да чуем повечко подробности – разбирайте, не дали ще е хубав, защото за това съмнения нямаме, а дали ще има големи награди.

Смайли е сдържан, но проницателен агент на средна възраст, който се е оттеглил от служба. Той обаче е повикан, за да открие руски шпионин, който оперира от години в най-висшите ешелони на Британското разузнаване и е отговорен за провалянето на десетки операции. Скоро става ясно, че шпионинът е двоен агент и е един от тях и Смайли е човекът, който трябва да го идентифицира и унищожи.

Режисьор на филма е Томас Алфредсон, който прави англоезичния си дебют, а в ролите са Том Харди, Колин Фърт, Гари Олдман, Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, Джон Хърт, Кирън Хайндс, Кати Бърк, Тоби Джоунс, Саймън Макбърни и други.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Някой да знае дали книгата я има на български?! 🙂