Джимон Хонсу и Руфъс Сюъл

Трябва да признаем, че подготвяната от Алекс Прояс амбициозна екранизация на класическата поема на Джон Милтън „Изгубеният рай” става все по-интересна и привлекателна.

Впечатлени сме от начина, по който (поне на думи) се подхожда към материала и сме на мнение, че едно от главните неща, които трябва да бъдат направени, за да може филмът наистина да бъде нещо повече от една технически впечатляваща, но празна битка от началото до края – според предварителната информация във филма ще има три големи стълкновения: едно в рая, едно в ада и последното в градината на Адам и Ева – е да се намерят правилните актьори.

В тази връзка ни се струва, че до момента нещата не са съвсем 100-процентови. Брадли Купър е симпатяга, но идеята той да изпълнява ролята на Луцифер не ни е супер убедителна, а Бенджамин Уокър за съжаление не сме го гледали в нито един филм и ни е трудно, само на базата на слухове и колегиални бръщолевения, да се съгласим, че е идеален за ролята на Михаил. Сега обаче, нещата придобиват съвсем друг характер, защото научаваме за две нови имена, които се присъединяват към проекта, и са просто идеални.

От Variety съобщават, че Джимон Хонсу („Гладиатор”, „Кървав диамант”, „В Америка”) се е присъединил към проекта в ролята на ангела на смъртта Абдиел, който е една от основните фигури в историята. Абдиел е ангел, който разбира за плановете на Луцифер да се опълчи на Господ и бърза да го предупреди преди да е станало твърде късно. Когато най-после стига при Бог, Абдиел открива, че Всемогъщият вече е подготвил небесна армия, с която да отвърне на удара и се присъединява на ключова позиция в тридневната битка, която следва.

Второто име (чрез BD), което евентуално ще се присъедини към проекта (защото все още води преговори) е Руфъс Сюъл, който вече е работил с Прояс в „Градът на мрака”. За неговата роля нямаме никакви подробности, но сме готови да се обзаложим, че ако в крайна сметка той участва във филма, ще е в отрицателна роля. Но и положителна да бъде, пак ще сме доволни, защото смятаме, че е отличен актьор, пък и определено има интересна физиономия, която пасва на историята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *