Брайън Де Палма

Приемаме всяка новина за нов проект на Брайън Де Палма с отворени обятия и огромен интерес, тъй като (както неведнъж сме споменавали), той е един от най-най-любимите ни режисьори. Проблемът е, че и при него започва да става като при Пол Верховен – обявяване на проект след проект и след това нищо!

Първо ни се размина екранизацията на „Toyer” на Гарднър МакКей, която е нещо като dream project на Де Палма и съществува като идея вече от доста години, а след това и „Passion” – римейк на френския „Love Crime” („Crime d’amour”) с Кристин Скот Томас и Людивин Сание. Вярно е, че нито един от тях не е официално прекратен, но предвид факта, че не се чуват абсолютно никакви новини, спокойно можем да ги пишем бегали – ако не завинаги, поне за следващите една-две години.

Хубавото обаче е, че в света на киното нещата са динамични и не се знае кога и откъде ще изскочи нещо интересно. Точно това се случва и сега – от Deadline съобщават за нов възможен проект на Де Палма озаглавен „The Key Man”.

Филмът е „параноичен трийлър” в „стила на 70-арските класики „Трите дни на кондора” и „Маратонецът” и разказва за „самотен баща, който е преследван от правителството на САЩ, тъй като в тялото му е скрит ключът към важна национална тайна”. Сценарият на филма е дело на Джоби Харълд („Awake”, „Army of the Dead” и „All You Need Is Kill”), а снимките трябва да започнат в края на годината.

Ще кажем само, дано да станат нещата! Де Палма го бива в този жанр – справка класиката “Blow Out”, който можете да си купите на Blu-ray от Criterion – и сме сигурни, че ще се получи нещо наистина добро. Дори и да не е шедьовър, ние пак ще си го харесваме, точно като „Черната далия” и „Redacted”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments