Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2

Уау! Едва ли е имало някой, който се е съмнявал във финансовия успех на последната серия от изключително успешния франчайз (който в продължение на 7 филма задържаше едно доста високо ниво, без да бележи характерното за подобни серии отстъпление), но това, което прави „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2”, е повече от впечатляващо, дори и с помощта на цените за 3D.

Първо той разби рекорда от 30 млн. на „Здрач 3: Затъмнение” за превърналите се в традиция среднощни прожекции, като отбеляза впечатляващите 43,5 млн. (което само по себе си е 13-ят най-голям дебютен ден на всички времена), а днес отнесе и рекорда му от 72,7 млн. за целия му първи ден на разпространение, като финишира със смазващите 92,1 млн. Резултат по-голям от целия първи уикенд на четири от филмите от серията. Освен това, този резултат абсолютно сигурно му гарантира и първото място в класацията за най-голям уикенд (в момента държан от „Черният рицар” с неговите 158,4 млн.), като специалистите предвиждат финални приходи около 180-190 млн., че и нагоре.

Извън Щатите за сряда и четвъртък филмът е спечелил 82,5 млн. от 42 страни, което прави световен приход от 174,6 млн. или с други думи и рекордът за световен дебют също е под сериозен обстрел.

Очаквайте ни скоро с още подробности от историческото представяне на „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Незнам за рекорда, но филма е адски тъп. Що ли си помислих, че ше изкарат нещо по-различно от предишните части.

  2. След като и ти не знаеш, ние ням как да помогнем. 🙂 Все пак не смяташ ли, че е по-добър от предишните три?