The Wholly Family

След отличния „Сделката на доктор Парнасъс” Тери Гилиъм изпадна в едно от ужасните си прокълнати състояния, в които филмовите му проекти просто отказват да се случат. Разбира се, най-голямата жертва се оказа „The Man Who Killed Don Quixote”, който за втори път рухва пред очите ни. Чудно ни е, докога Гилиъм ще упорства в тази посока. Сигурно до момента, в който и господ не му се изнерви и не му каже в лицето, че не му е симпатичен.

Но да оставим каръщината на страна, още повече, че при Гилиъм тя съвсем не е новина и да се съсредоточим върху положителните страни. A те са, че въпреки всичко Гилиъм все пак поработва. Върху късометражка като „The Legend Of Hallowdega”, върху сценични произведения като „The Damnation of Faust”, за който сме ви споменавали и за който първите отзиви са повече от отлични, или пък върху стилизирани анимационни проекти като „The Monster of Nix”, където той озвучава един от героите.

Последният такъв проект на режисьора се нарича „The Wholly Family” и е късометражен филм, спонсориран от фирма за паста, като част от годишна серия от филми за Неапол.

Не се притеснявайте обаче, не става въпрос за някаква си обикновена „травелог” реклама на спагети, а за класически късометражен филм, носещ всички белези на гилиъмовия стил – и писателски и визуален.

За съжаление, както сами сте се уверили, трейлърът е на италиански и поне на нас, не ни става ясно за какво точно иде реч във филмчето. Това обаче, не е болка за умиране, тъй като кадрите изглеждат прекрасно и по всичко личи, че Тери е във форма. Нямаме търпение да видим крайния продукт.

Забравихме да споменем, че освен всичко друго Гилиъм работи върху 3D конвертирането на „Time Bandits” (и превръщането му в семейно ориентиран сериал), както и по възкресението на един от най-интересните загубени проекти „The Defective Detective”.

Тери Гилиъм и Ренато Де Мариа -  "The Wholly Family"

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *