Идрис Елба потвърден за „Pacific Rim”

Ако случайно сте пропуснали, „Pacific Rim” е високопрофилният, чудовищно-катастофичен проект, към който се насочи Гийермо дел Торо след прекратяването на „At the Mountains of Madness”. Филмът разказва за разработени от хората гигантски роботи, пратени да воюват с чудовища, които изникват от двете страни на Пасифика, опитвайки да завземат Земята.

От Deadline съобщават, че Идрис Елба официално е получил ролята на Сенсей, която бе предвидена за Том Круз (който обаче се отказа в полза на „Oblivion” на Джоузеф Козински). Това му участие директно го извади от списъка с кандидатите за ролята на Джанго в новия филм на Тарантино „Django Unchained” и така той освободи пътя на Джейми Фокс, който вече е сигурен. Елба се присъединява единственият друг сигурен актьор във филма Чарли Хънам („Синовете на анархията”)

Идрис Елба е познат най-вече с участието си в страхотния сериал „The Wire”, но напоследък прави сериозни опити да се наложи като име и в голямото кино. Някои от ролите, които направи са в кофти филми като „Обсебена” или „Обирджии”, но в „Тор” беше отличен, а му предстои участие в един от най-очакваните филми – енигматичния „Prometheus” на Ридли Скот. В „Pacific Rim” ще бъде първата му главна роля и лично ние нямаме съмнения, че той ще се справи подобаващо.

Ето и част от неофициалния синопсис на филма, който имаме за момента:

Действието на „Pacific Rim” проследява недотам спокойното ни бъдеще, след като през ноември 2012 огромно чудовище излиза от пропаст в Тихия океан и напада Япония (по-специално Осака). През годините след първата атака се появяват все повече чудовища и човечеството постепенно разработва програмата „Jaeger”, която да се бори със заплахата посредством огромни роботизирани оръжия, управлявани от двама пилоти с невронна връзка. Главният герой е точно такъв пилот, който е загубил брат си преди около година и сега трябва да работи с японка на име Мако Мори. Паралелна сюжетна линия проследява бившата годеница на починалия, която се опитва да разбере каква е причината за нахлуването на чудовищата в нашия свят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Напомня на Neon Genesis Evangelion, което не е зле. Надявам се тези – "огромни роботизирани оръжия" да са роботи, за да се придъжраме към оригинала. 🙂

  2. А аз се надявам някой да застреля изпълнителните директори на Universal и да напише с кръвта им по офисните стени: "Cthulhu fhtagn!"

  3. Знам, че няма да ми повярвате, но това Идрис Елба съм го мислила за жена винаги, като съм го засичала по надписите на филмите. 😀 А то кво било…

  4. Елба става. Не е нещо невероятно, но и аз си мисля, че ще се справи. В "Обирджии" беше единственият човек, който ставаше за нещо 🙂

  5. @Saxton Hale

    Роботи ще са! 🙂

    @UZUMAKI

    Подкрепям те напълно! 🙁

    @Анита

    А то било един огромен нига! 🙂

    Защо да не ти повярваме? Пък и има доста по фрапиращи случаи! 🙂

    @Влади Неколов

    Има нещо такова! 🙂

  6. Елба всъщност е страхотен. The Losers беше тъп филм, та няма как да се разбере колко е пич пичът, но в RocknRolla и Tor гази, да не говорим, че един от най-магнетичните и харизматични персонажи в The Wire.

    Обаче смела постъпка, да изостави бая по-сигурния проект на Тарантино, че да се включи към евентуалния нов такъв на Дел Торо. Кофти за Тарантино, де, тъй като Джейми Фокс има харизмата на застрелян ротвайллер, но какво да се прави.

  7. Абсолютно! 🙂

    Макар че аз леко се съмнявам някога да е бил сериозен кандидат за ролята на Джанго.

    Интересно, как нито една мацка не се включи да каже колко е хубав! 🙂