Робърт Земекис и Майор Мейсън

Да, наистина сме писали доста предстоящи и потенциални проекти на Робърт Земекис, но преди да забие в „motion-capture” анимациите, той години наред ни радваше с филми като „Кой натопи заека Роджър?”, „Завръщане в бъдещето”, „Смъртта й прилича”, „Форест Гъмп” и „Контакт”, така че, да, определено ни вълнува кога ще се върне към режисурата на игрални филми и с какво.

Засега „Flight”, за който вече сме ви споменавали няколко пъти, си остава следващият му проект и се очаква снимките да започнат през есента, но веднага след него Земекис може да се прехвърли на „Major Matt Mason”. Майорът едва ли е познат на някого у нас, а и в САЩ вече не го помнят много, но през 60-те е бил доста популярна играчка – астронавт, разбира се – и ако ви интересува, по-долу ще откриете кратката му биография (според Wikipedia).

Том Ханкс явно е фен на Майор Мейсън, защото работи по кино-приключението му от 2009 насам – той е написал сценарий заедно с Греъм Йост, смята да продуцира с партньора си от „Playtone” Гари Гьоцман и разбира се, пази главната роля за себе си. И според THR точно Ханкс се е обърнал към Земекис (който го е режисирал в две номинирани за „Оскар” роли) с идеята да режисира филма. Ако всичко върви по план, „Major Matt Mason” ще е 3D и с предварителен бюджет от около 100 млн.

Ето го и обещания „синопсис”:

„Създаденият от „Mattel” Майор Мат Мейсън е астронавт, който живее и работи на луната. Когато е представен за първи път през 1966, светът на майора е създаден максимално реалистичен, но в последствие преминава и в сферата на фантастиката.
Майор Мейсън е с тъмна коса и бял скафандър, сержант Сторм е рус и с червен скафандър, цивилният астронавт Дъг Дейвис е с жълт скафандър и кафява коса, лейтенант Джеф Лонг е чернокож и със син скафандър.

Основният извънземен (от научно-фантастичния период) е капитан Лейзър, гигант, който в началото е загадъчен и вероятно враждебно настроен, но в последствие се оказва съюзник на астронавтите, които се сблъскват с други, по-опасни извънземни.”

Като цяло ни звучи изненадващо приятно и всякакви сравнения с Барби са неуместни – това са Робърт Земекис и Том Ханкс все пак. И двамата са правили големи глупости (на Ханкс май му предстои една…), но това трябва да е екшън приключение на Луната, при това леко ретро фантастика! Точно това не могат да го объркат, нищо че за нас единствената играчка, която отива на Том Ханкс е каубой. Може би просто му е писнало от наглостта на Бъз. To infinity and beyond, a? Майор Мейсън започва с Луната, пък ще видим докъде ще стигне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *