Крисчън Бейл -  „Noah” на Дарън Аронофски

Наскоро научихме, че Дарън Аронофски е твърдо решен да заснеме дългогодишния си проект „Noah” – „библейска епика” и нов поглед над историята за Ной и потопа – и дори е започнал да го предлага на различни студия с надеждата да намери желаещи да подкрепят 130 милионния проектобюджет.

Както знаете обаче, един от важните фактори за успех при осигуряването на подобен бюджет е наличието на голяма звезда, която да гарантира някаква възвръщаемост на инвестициите и изглежда, че Аронофски вече има идея, коя може да е тя. Според Vulture режисьорът води преговори не с кой да е, а с носителя на „Оскар” и любимец на феновете Крисчън Бейл.

Какво можем да кажем за тази идея? Бейл би могъл да изиграе тази версия на Ной, дето се вика с вързани очи. Човекът може да е леко луд, но пък е страхотен актьор и когато има сериозна драматургична основа (сценарият на „Noah” е дело на Аронофски и Джон Логан, автор на „Гладиатор”, „Авиатор”, „Ранго” и предстоящите „The Invention of Hugo Cabret” на Скорсезе, „Бонд 23” на Сам Мендес и „Lincoln” на Стивън Спилбърг) и режисьор като Аронофски, не ни се мисли какво може да направи. Според нас може да се получи нещо наистина интересно.

Ако нещата се наредят (ако въобще са истина, а не някакви фенски бълнувания – няма да им е за първи път на Vulture да пускат грозни слухове), това не само трябва да уреди останалото финансиране на филма – засега знаем, че „New Regency” са готови да участват, но се търси още някое студио – но трябва да осигури и нещичко отгоре.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *