Майк Шинода и компания

Падаме си по здрав алтернатив, но на Linkin Park, честно казано, не сме почитатели. Може би са прекалено “меки” и мелодични за извратения ни вкус или пък твърде комерсиалната им (още от зародиш) кариера ни вбесява на подсъзнателно ниво. Кой знае? Няма и особено значение. Обаче трябва да признаем, че значително ги предпочитаме пред кичозния хип-хоп и стерилния поп, така че присъствието им в трите части на “Трансформърс” е по-скоро поносимо, пък и по-електронното им звучене пасва на сюжетната и визуална концепция на касовия франчайз.

Функцията на краткия увод е за да ви подготвим за новина, в която всъщност няма нищо особено ново. Досега всяка една част от научнофантастичния екшън на пироманиака Майкъл Бей е била увенчавана музикално от парче на Linkin Park. Затова решихме тук да направим ретроспекция на роботския саундтрак, като пуснем клиповете на всичките три песни, включително и на най-новата, които са “участвали” в трите блокбастъра. Това са съответно “What I’ve Done” (от “Трансформърс”, 2007 г.), “New Divide”(от “Трансформърс: Отмъщението”, 2009 г.) и още топлата “Iridescent” (от “Transformers: Dark Оf Тhe Moon”, 2011 г.). Приятно слушане и се постарайте да събудите съседите:

What I’ve Done

New Divide

Iridescent

Kратко финално уточнение: хитът “Iridescent” не е от тази, а от миналата година и е от албума “A Thousand Suns”. Клипът обаче е съвсем пресен и е част от рекламната кампания на третия “Трансформърс”, чиято световна премиера ще се състои на 29 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

27 Comments

  1. Смятах да пиша дълъг и засукан коментар, понеже съм един от рядко срещаните фенове на групата, но се отказах. Само ще си изкажа мнението накратко. Песните са крайно неподходящи за съответните части на филма. Макар че и да се разменят, пак няма да си отиват.

  2. бубиии – Дрин-сан – ама много съм доволна, въпреки скептичозния тон на новината, че момчетата намират място тук! Много си ги обичам (както вече съм споделяла) и с носталгия си спомням с какъв възторг чух/видях за първи път 'What I've Done' – пилотния сингъл от 'Minutes To Midnight' от април 2007. Воала – малко синтезирано инфо (получи ми се едно от най-хубавите издания на "Къщата на музиката"!) Love LP! 😀 😛

  3. Майкъл Бей много ясно, че ще си викне подобни трупове. Цялата група е крайно неподходяща за каквото и да е. 🙂

  4. @Дринов, отново не съм съгласен. LP толкова се промениха през годините, че сравнението между първият и последният им албум е като да сравняваш Еминем с Лучано Павароти

  5. Аз не за цялостното им творчество. Конкретно за тези песни – първите две са едно и също нещо! За третата не знам, защото ме приспива след първите 30 секунди и не мога да преценя.

  6. амааа – те и текстовете им са стойностни, бе, душо! Я си помисли за колко съвременни банди можеш да кажеш това 😉 Аз съм върл почитател на първата им творба – Hybrid Theory, последният албум първо ме хвърли в недоумение, ала след известно време го заобичах и него… Поздрав – не гледай видеото, че е толкова олд-фйешън – вАобще нЕма значение! … Just one step closer to the edge and I'm about to… Break! 🙂 😀

  7. Не знам защо го казвам, ама най-социално ангажираната група, която ме кефи на макс са "System of a Down". Жалко, че се разделиха. Тази, която ме дразни най-много? U2!

  8. Много моля модераторът на сайта-блог да не спи, а да цензурира коментар 11 – PS U2 не дразнят. Те замърсяват с присъствие. и коментар 12 Ти го каза! 🙂 🙂 като непристойни, абсолютно неверни и напълно излишни!!!!!!!

  9. Aбе ей – нали сме уж демократични и толерантни, аз пък се запалвам от думичката "отврат" – Узи, щях да си мъъълча, ако беше казал "са МИ отврат", "не мой" генерализира по адрес на момчетата 😉 И аз харесвам, при това много U2! 😀 😛

  10. Чудех се какво да напиша и как да го напиша, че да не е твърде крайно, но просто не е по силите ми; просто Linkin Park и U2 са потресаващо гадни. 🙁

    PS Аз така си го вдигам.

  11. хаха, Бла, не се прави! Виждали сме те танцуваш бавен мазен и прилепнал блус на Юту. Идеята Юту може да се е глобализирала и комерсиализирала, но Боно си е уан ин а милиън и точка!

    П.С. Разбира се, фърлих сички цедета на Юту в коша вече…..

  12. Както споделих снощи на Елфа, тая неземна гняс Боно бих я пуснал на алигаторите… на бебета алигатори, да го ядат бавно, а той да им пее, да им пее, д'еба скапаняка неприятен. Колкото до блуса – целта оправдава средствата. 😉

  13. абе що ми "замърсявате" Linkin Park-пространството, само това не можах да разбера 😉

    хейтър-използвач-на -ситуации – хахаха 😀

  14. Боно е доста долна твар, устата му омазана с хайвер, а той чак я и отваря…

  15. Linkin Park – Live From Madison Square Garden (2011) който изгледах наскоро , от траклистата състояща се от 25 парчета , едва 2-3 ми влязоха в ухото. Нарочно не пускам линк, лайфа го има в повечето тракери.

  16. сетих се един виц за Боно 🙂

    U2 правят турне с мото "Нахранете Африка", след като останалите – "Спасете планетата", "Пестете водата" и "Не убивайте деца" вече били се изтъркали.

    Боно излиза на сцената и започва да ръкопляса, заявявайки:

    -Всеки път като плесна с ръце, едно дете в Африка умира от глад!

    възмутен фен се извиква:

    -Еми престани да пляскаш тогава бе идиот!

    😀

  17. @Was born…

    "Вери уел споукен"! 🙂

    @Val

    Аз им гледах едно подгряване на "Металика", не ме приспаха, но… сещаш се!

    @lammoth

    Най-обичам този виц да ми го разказват като истински случай! Случвало ми се е няколко пъти. 🙂 🙂

    @UZUMAKI

    Култ!!! 🙂