Верховен ще екранизира свой роман за Исус

Времето около Великден е благотворно за всякакви религиозни проекти, били те анти или про, затова не е изненада, че името на Исус изкача тук и там, забъркано във всевъзможни истории. Една от тези истории, представена от Deadline, меко казано хваща окото ни.

Става дума за проект на любимия ни режисьор Пол Верховен, който ще опита да задвижи екранизацията на собствения си роман, озаглавен “Jesus Of Nazareth”, представящ Исус по един доста спорен начин – зачеването му е резултат от изнасилване – и като далеч по-човешки образ, радикален пророк и екзорсист.

Така. “That right there”, както се казва на английски, са си една добра и една лоша новина. Лоша, защото Верховен, както сме казвали милиони пъти (включително и по-горе) е един от най-любимите ни режисьори и сме изключително нещастни, че нито един от проектите, за които сме ви съобщавали -“Ethernal”, „The Hidden Force”, „The Student” и екранизацията на засега неизвестна игра – не изглежда като наистина да се случва. А добрата е, че току-що разбрахме, че Верховен има книга (за която нямахме никаква идея, че съществува), при това на тема, която намираме за интересна и сега с кеф ще си я поръчаме.

Исус не е ново увлечение за Верховен. През 90-те, той опитва да направи филм по темата, с идеята Джо Естерхаз (който прави своеобразно завръщане) да напише сценария, но дали заради чувствителността на темата или поради други причини, проектът не стига далеч. Освен това той е и член на “Jesus Seminar” – група, целяща да даде максимално ясна представа кой наистина е бил Исус.

Накрая, положението с религията в момента, особено пък в Америка, не е по-добро от преди десетина, петнадесет години, така че ще се учудим, ако точно този от всички възможни проекти на Верховен види бял свят. Не, че няма да се радваме, напротив. Каквото и да направи той, ние ще го изкльопаме. А сега ни извинете, че имаме поръчка да правим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *