Генерал Зод и Виго Мортенсен

Еми, както се казва „you know the drill”. Покрай новия „Супермен” очакваме направо да ни разцепят от кастинг слухове – спряган за ролята, иска да участва, желан, води преговори, съгласил се на участие, ама не е подписал още и т.н. и т.н. Единствената сигурна информация в тази посока засега е, че Хенри Кавил ще бъде изгубеният син на Криптон.

В раздела непотвърдени, знаем, че Кевин Костнър води преговори за ролята на земния баща на Супермен Джонатан Кент, като и че Даян Крюгер, Алис Ив и Розамунд Пайк се борят за ролята на дясната ръка на Зод Урса. Така за първи път получихме намек, че един от най-известните злодеи от вселената на Супермен, генерал Зод, може да участва във филма, въпреки че режисьорът Зак Снайдър изрично отрече.

Сега обаче, получаваме още едно потвърждение в посока, ако не на участие, то поне на поява – спомняте си, че в класическия филм на Ричард Донър от 1975 Зод, изигран от големия Терънс Стамп, има съвсем кратичка роля, която полага незабравимата му поява във втория филм – след като от The Hollywood Reporter съобщават, че Виго Мортенсен е един от топ изборите за ролята на генерала.

Взимайки предвид факта, че към Мортенсен просто има интерес – нищо конкретно и сигурно – си мислим, че от него би излязъл чудесен Зод. Той неведнъж е играл злодей и всички знаем колко плашещ може да бъде, когато си пусне психопатската физиономия. Ако не друго, 100 пъти повече предпочитаме него, отколкото едно от другите имена свързвани с ролята – това на Джерард Бътлър, който се спряга най-вече, защото е работил със Снайдър по „300”. Лично за нас, до доказване на противното, Бътлър е задраскан от списъка със сериозни актьори и трябва да участва в 180 „Рокендроли”, за да си върне доверието ни.

Освен това проблемът е, че толкова сме свикнали със Стамп в ролята – доста повече отколкото бяхме с Джак Никълсън като Джокера – че ни е доста трудно да си представим друг човек, пък бил той и Мортенсен, да не говорим, че той не страда от липса на проекти. Един от най-упорито свързваните с името му е “Snow White and the Huntsman” на Рупърт Сандърс, където евентуално ще си партнира с Чарлийз Терън и Кристен Стюърт. Затова, както винаги в такива случаи, ще трябва да почакаме, за да видим как ще се развият нещата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *