Шейн Блек и Робърт Дауни джуниър

Вече имаме официално потвърждение – Шейн Блек ще замести Джон Фавро като режисьор на „Железният човек 3”. Честно казано, имахме надежди работата да се падне на някой кадърен човек, но при второ продължение винаги има опасност от намесата на някой екшън-разбирач, който да окепази всичко. Някои биха казали, че нещата вече са окепазени с продължението, но нас си ни хареса и то не само заради Скарлет.

Затова сме приятно изненадани от избора на Блек – той не е най-опитният режисьор на света, но има предостатъчно опит в бизнеса и няма да позволи на студиото да се меси повече от наложителното. Също така е работил с Робърт Дауни джуниър („Kiss Kiss Bang Bang”), така че вероятно знае как да го контролира. И най-важното, разбира и от екшън и от комедия, а за „Железният човек” са нужни и двете.

Все още не е ясно дали Блек, освен режисьор ще е и сценарист – Deadline, които разпространиха новината, допълват, че още не е взето решение. Сигурни сме, че скоро всичко ще стане ясно и в зависимост от сроковете, Блек може и да поизостави досегашните си проекти за малко. Вие не бихте ли поразместили програмата си на негово място? А след като снима „Железният човек 3” – вероятно с някое по-засукано заглавие – ще може да прави каквото си поиска, било то „Death Note” или „Doc Savage”. Джон Фавро, например, снима „Cowboys & Aliens”, а сега се захваща и с „Magic Kingdom”, и всичко това благодарение на Тони Старк.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Не съм убеден, че студиото няма да му се меси в работата. Някъде четох, че една от причините за напускането на Джон Фавро е била неразбирателството между него и филмовата компания по отношение на идеите за третата част, както и факта, че във втората част са добавени сцени, които режисьорът въобще не е искал да присъстват във филма. Не знам доколко това е истина, но прави впечатление, че през последните години студията назначават режисьори, които имат по едно или две заглавия във филмографията си. Примери може да се дадат с Джос Уедън за "Отмъстителите" и Марк Уеб за "The Amazing Spider-Man", които застана начело на филма според мен най- вече заради различните веждания между шефовете на Сони и режисьора Сам Рейми.

 2. О, забрави въобще да не му се месят. Няма такъв филм. Затова съм написал "повече от наложителното". 🙂

  И аз изчетох един тон тъпотии защо Фавро е напуснал – не бил искал да има толкова "SHIELD", ама от Марвъл настоявали заради връзките с The Avengers и т.н. и т.н" – но никога не можем да бъдем сигурни.

  А за режисьорите с по-скромни филмографии, според мен идеята е да се търсят хора с креативно мислене, които да предложат нещо ново и интелигентно, а не да се наеме поредното очевидно име. Пък и на такива хора е по лесно да им се бъркаш. 🙂

  От къде тръгне този модел? Или по-точно от къде прерасна в повсеместен феномен? От "Спайдър-мен" от "Батман"?

 3. @Дринов @Cinema Newswalker

  С други думи казано: даваме ти няколко десетки или стотици милиони и шанса да снимаш

  един така наречен блокбастър с който да станеш по известен обаче ще снимаш филма както на нас ни харесва.Твоите идеи и виждания нямат значение.

  Така де който плаща той поръчва музиката 😉

 4. Да има го и този момент с креативното мислене, но според мен това е едно от последните неща, от които се интересуват особено в големите филмови компании. От друга страна трябва да се има предвид и характера на самия човек. Ако той не позволява да му се бъркат в работата, то дори и не два , а нула филми да е заснел едва ли ще "сдаде багажа" просто така.

  Това, което наистина е дразнещо в случая с "Железният човек 3" е факта, че поредицата трябваше да бъде завършена от Фавро. Разбира се, ако приемем, че третата част е нейния завършек, защото лично аз не мисля, че с "Железният човек 2" историята бе доразвита в някаква конкретна посока, следваща определена линия, както например това стана с "Черният рицар". Именно заради това Нолан заслужава аплодисменти, защото остана и за третата част на поредицата за Батман, въпреки че спокойно можеше да напусне след доста големите позитиви, които натрупа с "Батман в началото" и "Черният рицар".

 5. Може би Нолан е останал, защото им е казал "или си го правя както аз искам или си ебете майките", и те са се съгласили. 🙂

  При Марвъл обаче, това явно не минава. 🙂