The Sunset Limited - Самюъл Джаксъни и Томи Лий Джоунс

Вероятно (я покрай „Buried”, я покрай някой друг подобен проект) вече сме ви споменавали, че обожаваме филми, чието действие се развива на едно единствено място. Сред тях най-скъпи на сърцето ни са тези по качествени пиеси, като „Кой се страхува от Вирджиния Улф”, „Гленгъри Глен Рос”, „Death and the Maiden”, „Белият бизон”, като и много, много други, разбира се. Е, „The Sunset Limited” е точно такъв проект и той си има всичко необходимо, за да се присъедини към филмите от горния списък.

Действието се развива в една стая и включва само двама герои, които се играят от едни от най-любимите ни актьори, Самюъл Л. Джаксън и Томи Лий Джоунс, който също така е и режисьор. Освен това, автор на сценария е големият Кормак МакКарти („Няма място за старите кучета”, „Пътят”), който адаптира собствената си пиеса.

При това положение, какво има да не му харесва на човек?

“The Sunset Limited” разказва историята на Блек (Самюъл Л. Джаксън) и Уайт (Томи Лий Джоунс) – малко расистки имена, ама на кой му пука? – двама души, които се срещат, след като единият попречва на другия да се самоубие, хвърляйки се под колелата на влака, даващ заглавието на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. @Рени

  Преди 100 години съм гледал оригинал, но нищо не помня. 🙂 С удоволствие ще го погледна новия.

  За останалото, както казахме, какво има да не му харесва на човек? 🙂

 2. Понеже ми трябва бърз отдушник, се сетих първо за тази статия. Току-що го изгледах и меко казано съм втрещен, потресен, омаломощен и поразен от този филм. Каквото се каже за него, ще е много, много малко. Трябва да се гледа поне три пъти, за да вникнеш във всеки детайл, всеки намек, всяка метафора. Перфектността в същинската ѝ форма – това е The Sunset Limited.

  10/10

 3. @Влади Неколов

  Това е повече от прекрасно! Напълни ми душата с кеф! Много разчитах на това филмче! 🙂