Рис Ифанс - "Аnonymous"

Anonymous” все още ни изглежда като някаква шега, просто защото Шекспир и Емерих в едно изречение (или филм, ако предпочитате) никак не ни се връзват, но нещата си се случват и назря моментът да видим и първата официална снимка.

Не е нещо впечатляващо, но Рис Ифанс изглежда много добре. Радваме се, че той играе нормален човек и сме сигурни, че ще бъде уникален в ролята на Едуард де Вере – мъжът, за когото някои предполагат, че е написал пиесите на Шекспир. За потвърждение имаме и думите на продуцента Мат Толмах, който по случай кастинга на Ифанс в новия  Спайдър-мен сподели: “След като видяхме изпълнението му в предстоящия ни филм „Anonymous”, сме зашеметени от таланта му и смятаме, че е идеалният избор за ролята.”

Ситуиран в политическата змийска яма, позната още като Англия по времето на Елизабет, „Anonymous” спекулира по темата, която вълнува академици и интелектуалци от Марк Твен и Чарлс Дикенс до Хенри Джеймс и Зигмунд Фройд, а именно кой е автор на пиесите, подписани с името Уилям Шекспир. „Anonymous” предлага възможен отговор, фокусирайки се върху времето, когато шпионските и политически интриги, забранените романси в кралския двор и схеми на алчни благородници, ламтящи за трона, са били разкривани на най-неочакваното място: Лондонския театър.

Освен Ифанс, във филма участват още Ванеса Редгрейв, Едуард Хог, Дейвид Тюлис, Джоли Ричардсън и Рейф Спол.

Премиерата е на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *