La Piel que Habito

По принцип очакваме с интерес всеки нов филм на Педро Алмодовар, но случаят с „La Piel que Habito” („The Skin That I Inhabit”) е малко по-различен. Той определено е в най-горните места на „must see” списъка ни за 2011 и причините за това са няколко. Преди да ви ги изложим обаче, ви предлагаме кратък синопсис.

La Piel que Habito” е екранизация на романа на Тиери Жонке „Mygale” („Тарантула”), който разказва за отмъщението на извратен пластичен хирург, който търси справедливост за изнасилената си дъщеря, докато държи жена си затворена в мазето на дома си, насилвайки я да извършва унизителни сексуални актове с непознати. В крайна сметка той хваща виновника и твърдо решен да получи бруталното си отмъщение, между него и жертвата му се развиват двусмислени садомазохистични отношения.

Педро Алмодовар и Антонио БандерасА сега причините. Първо, след 20-годишна пауза Алмодовар отново работи с Антонио Бандерас, а по нашето скромно мнение, колкото и да харесваме „Всичко за майка ми” и „Говори с нея”, съвместните им филми са най-добрите в кариерата на испанския режисьор.

Второ, смятаме, че Алмодовар е роден да снима хорър филми – не веднъж той открито е заявявал любовта си към жанра и в доста от филмите му можете да откриете ясно изразени хорър елементи – а самият той определя сюжета на филма като такъв. „Трудно е да определя филма, макар че е много близък до хорър жанра. Това най-тежкият филм, който съм писал, а героят на Бандерас е брутален.” Разбира се, не очаквайте филмът да бъде в рамките на класическия хорър.

И трето, но не на последно място, Елена Аная. Между нас си я наричаме „Мръсницата” и сме влюбени в нея от момента, в който я забелязахме за първи път в „Сексът и Лусия”.

Така като гледаме снимката обаче, май няма да можем да се радваме на красотата ѝ много-много, но все пак…

Елена Аная

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments