Пътеводител на любопитния киноман

Позабавлявайте се
като хлапета с цели две анимации тази седмица. „Епоха на животните” е в 3D формат, затова пък „Истинската история на Котарака в чизми” е модерна френска приказка, с чувство за хумор и решена в нетрадиционен стил.

Помиришете
Цветята на Корана 2011, особено ако в седмичната културна програма ви липсват източни аромати. Тази година новите попълнения са от Египет, Йордания, Ливан и Сирия.

Посетете
Лондон в компанията на Колин Фарел и Кийра Найтли от „Булевард Лондон”, за да видите възможно ли е да се поправи бивш затворник и какво ще му струва това. Кръстоска между гангстерски екшън и драма, с достоверния Бен Чаплин в ролята на мазник.

Празнувайте
на 24 януари с Настася Кински, която заформя половинвековен юбилей и не се е снимала в киното от „Inland Empire” (2006) насам; и на 28 януари, с мистър Илайджа „Фродо” Уд, който ще отметне тридесетия си рожден ден, а това ни напомня – хайде де, какво става с „Хобитът”?!

Преговорете
„Полет над кукувиче гнездо” на Милош Форман (в кино „Одеон”), а) преди да се впуснете в близо 4-часовото театрално приключение в Народния театър или б) ако не можете да се примирите друг да „открадне” ролята на Джак Никълсън.

Проверете
какво можете да очаквате от 15-тото издание на „София Филм Фест”. Пресконференцията е на 25 януари, от 11 часа в зала Мати’Д. Програмата, както обикновено, ще се поднася на порции.

Пребройте
колко номинации за „Оскар” ще получи любимият ви филм. Свитата на номинираните ще стане ясна на 25 януари. Междувременно се очертаха претендентите за „Сезар”-и, сред които познатите ни вече „Писател в сянка” и „Серж Гензбур”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Йе, оригинално, Дринка! Иначе утре е часът на истината. Или на поредната голяма измама, ако трябва да съдим по миналогодишните Оскари. Но то като гледам Глобусите, ситуацията не вярвам да е по-различна.

  2. Ностро, идеята и изпълнението е на моя колежка и приятелка. И мен ме радва затова се радвам, когато успее да събере материал. 🙂

    А за Оскарите, да ти кажа хич не ми дреме. Някакви хора си раздават някакви награди за субективни качества. Какво толкова има да се впрягаме. Освен това, нашето лично мнение не е равнозначно на абсолютното и винаги правилното такова, нали?