Little Fockers

Три нови заглавия дебютираха тази Коледа, но нито едно от тях не успя да се отличи по някакъв начин и поради тази причина празничният уикенд остана един от най-ниските през последните няколко години.

На първа позиция, според предварителните резултати, застава Запознай се с малките с 34 милиона за дните от петък до неделя и общо 48,3 млн. за петте дни. Третата част от житието и битието на Ебльов и фамилия си спечели най-ниските оценки на критиката от всички филми до момента, както и най-ниската посещаемост – предвид цените на билетите, това ще рече, че „Малките” е бил посетен от смазващите 45% процента по-малко хора от „Запознай ме с вашите”, който през 2004 дебютира с 46,1 млн. за уикенда и впечатляващите 70,5 за петте.

На второ място лек, но недостатъчен лъч светлина вкарва „True Grit”, който дебютира с 25,6 милиона за уикенда и 36,8 млн. от премиерата му в сряда насам. Филмът бележи най-големия дебют в кариерата на братята Коен, изпреварвайки „Изгори след прочитане” (19,1 млн.), както и най-големия уикенд за чист уестърн въобще. „True Grit” вече е най-касовият уестърн след „Ескорт до затвора” от 2007 (който стартира доста по-зле и общите му приходи са 53,6 млн.) и резултатите от посещаемостта му за първите пет дни са близки до тези на „Непростимо”. Според специалистите, благодарение на добрите ревюта и предстоящите празници, филмът има шансове да премине и границата от 100 милиона, което ще бъде един повече от фантастичен резултат.

На трето място, най-ниският спад в топ 10 (54,3%) бележи „TRON: Заветът”, който записва нови 20,1 милиона. За първите десет дни от разпространението си дигиталното приключение на „Disney” е регистрирало 88,3 млн. и има шанс да се бори за не повече от 150 млн. За тези, които смятат, че това число е разочарование, ще цитираме специалистите от BoxofficeMojo, които казват, че „предвид неуспеха на първия „Трон”, „Заветът” се справя относително добре и да се смята, че с тази „база” могат да се очакват резултати като за блокбастър, би било абсурдно”.

Предвид празниците „Хрониките на Нарния: Плаването на “Разсъмване” се справя доста добре и регистрира най-нисък спад на филм в топ 10 (12,8%), което му носи нови 10,8 млн. За съжаление, цялостният приход на филма до момента е едва 63,9 млн., тоест по-малко от първия уикенд на „Лъвът, вещицата и дрешникът”, който дебютира през 2005 с 65,6 млн.

Пети с 8,8 млн. и спад от 46,4% спрямо дебютния му уикенд остава недоразумението „Yogi Bear”. За десет дни филмът има 36,8 млн., което при бюджет от 80 млн. си е чисто разочарование. Жалко само, че в световен мащаб и чрез DVD и Blu-ray, филмът в крайна сметка ще успее да си върне парите и по всяка вероятност ще продължават да се правят подобни тъпни.

Третото и последно ново предложение за седмицата „Пътешествията на Гъливер” дебютира на седмо място със 7,2 милиона. Трябва да се отбележи обаче, че филмът дебютира в събота и това е резултат само от два дни разпространение. Все пак, това са си разочароващи резултати и явно само едно измислено 3D пролет не прави.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 133,8 милиона, което е с огромните 48% по-малко от миналата година, когато „Аватар” остана начело на класацията със 75,6 млн., и с 21% по-малко от 2008 г., когато „Марли и аз” дебютира на първа позиция с 36,4 млн. Тук отбелязваме обаче, че през нито една от тези години Коледният ден, през който резултатите по традиция са по-ниски, не се е падал през уикенда.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *