Програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център приключва за 2010 година с „Източни пиеси” на Камен Калев.

Както винаги досега и този филм ще бъде представени от своите автори от 18.30 часа в Дома на киното. Входът за студенти и ученици е безплатен.

Двама братя, изгубили връзка по между си, внезапно са изправени един срещу друг в конфликт с расови противоречия. Георги, отскоро член на нео-нацистка групировка, участва в сблъсък, докато Ицо е страничен наблюдател и успява да спаси едно турско семейство. От Георги се очаква активно участие в по-големи акции и той поставя под съмнение сериозната си ангажираност в групировката, докато Ицо си задава въпроса дали красивото турско момиче, спасено от него, не би моглo да го спаси от тъжния му живот в София. Единственият начин двамата братя да разберат какво всъщност искат от живота си, е да открият отново път към себе си и към другия.

Режисьор и сценарист на филма е Камен Калев, оператор е Юлиян Атанасов, музиката е дело на Жан-Пол Уол, продуценти са Стефан Пирьов, Камен Калев, Фредрик Зандер. В ролите са Христо Христов, Ованес Торосян, Саадет Исил Аксой, Николина Янчева, Хатидже Аслан, Иван Налбантов. „Източни пиеси” е продукция на Waterfront Film, в ко-продукция с FILM I VAST и REPUBLIKEN. Разпространение – Memento Films International.

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *