„The Legend Of Hallowdega”на Тери Гилиъм

Когато преди няколко седмици ви споменахме, че най-новият проект на Тери Гилиъм „The Legend Of Hallowdega” – нещо средно между реклама на енергийна напитка и кратко филмче – ни звучи малко странно, си нямахме и на представа, че крайният резултат ще бъде нещо още по-откачено.

Какво можем да ви кажем? Гилиъм абсолютно е изтрещял. Не че филмчето не става за нищо, даже напротив, пълна кретенийка е – точно от типа, който обичаме – но в крайна сметка, не е това, което искаме да виждаме от Тери Гилиъм. Надяваме се парите, които е взел за това нещо, да ги инвестира във филм – Дон Кихот като че ли го отписахме за втори път, но все пак има някакви, минимални надежди. Разбира се, ние все още се надяваме на „Добри поличби” и даже напредваме с организирането на фонд „Дарете левче за Тери”, с което се надяваме да допринесем за каузата.

Но както и да е. Да пристъпим към самото филмче. „The Legend Of Hallowdega” е псведодокументално филмче представено ни чрез записването на епизод от “Светът на необяснимото” – шоу, занимаващо се със свръхестественото – което изследва дали пистата Таладега е обладана от мистериозно присъствие. В късометражната „хорър” комедия, участват Дейвид Аркет, Джъстин Кърк и звездите от света на ралитата, Дейл Ърнхард младши и Дарел Уолтрип.

Legend of Hallowdega Non HD from Bernie Albers on Vimeo.

На официалния сайт на филмчето можете да видите и няколко интересни клипчета от снимачната площадка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *