Мегаум

Три нови заглавия се бореха за вниманието на американската публика този уикенд – екшън трилърът „Неудържим”, фантастичният „Skyline” и романтичната комедия „Morning Glory”.

Нито един от тях обаче, не успя да се пребори с най-новата анимация на „DreamWorks” „Мегаум”, която според предварителните резултати е отбелязала приходи от 30 млн. –напълно достатъчни, за да му осигурят челното място в класацията за втора поредна седмица.Филмът бележи спад от 35%, който сам по себе си е прилично нисък, но сравнен с подобни анимационни заглавия дебютирали в същия период от време, е по-скоро средна категория.

За първите 10 дни от разпространението си „Мегаум” е донесъл приходи от 89,7 млн. и  за същия период от време изостава спрямо „Аз, проклетникът” – 118,4 млн., „Чудовища срещу извънземни” – 104,8 млн. и „Как да си дресираш дракон” – 92,1 млн. Какъв ще бъде крайният резултат на филма е трудно да се прогнозира, още повече, че следващата седмица той ще трябва да се изправи срещу „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1”.

На петия съвместен проект на Дензел Уошингтън и режисьора Тони Скот, „Неудържим”, не му стигна инерцията и дебютира на втора позиция с 23,5 милиона. Това е резултат точно в границите на предишните им филми и финалните му приходи  също би трябвало да са в познатите рамки от 60-70 млн. Все пак, по-голямата част от ревютата на филма са положителни и затова витае лека надежда за нещичко отгоре.

На трето място с 15,5 млн. и спад от 52,5% остават с Робърт Дауни джуниър и Зак Галифанакис с „Път с предимство”. Комедията бързо губи аудиторията си, но пък приходите му за първите десет дни вече възлизат на 59 млн., което го поставя само на крачка от достигане на обявения бюджет от 65 млн. долара. Според нас един финален приход от 80-90 млн. трябва да е напълно задоволителен предвид качествата на филма, все пак едва ли някой е очаквал да се повтори ситуацията с „Последният ергенски запой”, която си беше своего рода феномен.

Четвърти е нискобюджетната фантастика на братя Строс „Skyline”, който дебютира с 11,6 милиона. Ревютата на филма са изключително негативни и той едва ли ще приключи разпространението си с повече от 20-25 млн., но това едва ли ще помрачи усмивките на създателите му, тъй като той вече е напред спрямо бюджета си от 10 милиона.

Харисън Форд, Даян Кийтън и Рейчъл Макадамс закръглят топ пет с техния „Morning Glory”, който финишира с 9,6 млн. Какво да кажем тук? Предвид имената на звездите, които участват, това си е разочарование, всички знаем обаче, че този род филми са в криза и поради това не е изненада, че резултатът е толкова нисък.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 110.1 милиона, което е с 11% по-малко от миналата година, когато „2012” дебютира на първа позиция с 65.2 млн., и с 15% по-малко от 2008 г., когато „Спектър на утехата” оглави класацията с 67.5 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *