“Десетилетие на българското кино”

Продължава програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център, която представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009.

Филмите от „Десетилетието”, представени от своите автори, са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното, а входът за студенти и ученици е безплатен.

Тази седмица ще имате възможността да видите „А днес накъде” на Рангел Вълчанов.

Двадесет и шест младежи, избрали театъра за своя професия, са изправени пред невидима изпитна комисия. Неудобни, странни, провокиращи въпроси и налудничави задачи са стоварени върху смутените млади кандидат-актьори. Как да решат тези задачи? С какви отговори да се измъкнат от ужасните манипулации само и само да спечелят големия шанс на своя живот – единствения си живот?
Това е историята на филма „А сега накъде”, създаден преди 20 години. Ето че днес същите герои се събират на коктейл, организиран от техен колега, за да отпразнуват тази знаменателна годишнина от своя живот. Някои са останали в България, други са заминали да търсят щастие и свобода в чужбина. Заедно със своя режисьор всички те се връщат назад във времето, за да видят какво е останало от някогашните идеали и какво се е случило с телата и духа им. Сравняват своите някогашни надежди с днешните си стремежи, лудостта и ентусиазма на младостта с днешното ежедневие. Доколко са се предали на рутината, депресията и неизбежните бръчки, изрязани през тези 20 години? В тази нощ на спомени, сблъсъци и разтърсващи откровения се редуват еуфория и носталгия. Дори режисьорът се вглежда с горчивина в своето минало… А днес накъде?

Режисьор на филма е неповторимият Рангел Вълчанов, сценарият е дело на Георги Данаилов и Рангел Вълчанов, камерата е поверена на Радослав Спасов. Композитор е Кирил Дончев, за звука отговаря Александър Симеонов, а за монтажа – Мари Ханджиева. В ролите ще видим Албена Ставрева, Ани Вълчанова, Антоанета Станчева, Генади Николов, Георги Енчев, Георги Стайков, Димитър Горанов, Елена Арсова-Павлов, Илиана Китанова, Константин Трендафилов, Красимира Демирова, Мариана Миланова, Михаил Билалов, Николай Ишков, Николай Урумов, Огнян Купенов, Петър Попйорданов, Робин Кафалиев, Светозар Кокаланов, Стефка Йорданова – Celesttiani, Теодор Елмазов, Теодора Бойнова-Роси, Цветана Мирчева, Рангел Вълчанов.

Продуцент на филма е Стефан Китанов, копродуценти са Димитър Гочев, Николай Ишков, Петър Одажиев. „А днес накъде” е продукция на Арт Фест в копродукция с Българската Национална Телевизия, Бояна Филм, Камера, Ишков и Одавижън, с подкрепата на Националния Филмов Център.

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *