Уил Смит и Рон Хауърд

За първи път се чу за плановете на Рон Хауърд за нова екранизация по „Colossus” (заглавието на първия филм е „Colossus: The Forbin Project”) преди няколко години и след това проектът – подобно на десетки други римейкии и екранизации на фантастики – замря. Но покрай новината за Джейсън Ротенбърг, който подготвя нов сценарий за „Зоната на здрача”, Deadline съобщиха, че той работи и по адаптирането на „Colossus” за „Universal” и „Imagine Entertainment”. И най-важното, Уил Смит се интересува от главната роля.

Романът на Денис Фелтъм Джоунс разказва за първия изкуствен интелект в лицето – или чипа – на Colossus, последван и от руския вариант Guardian. Първоначално двата компютъра се свързват и започват да комуникират, развивайки се изключително бързо и непрестанно. Скоро Colossus поема пълен контрол над военното и цивилно население на САЩ и започва да подготвя глобален план за управление и „подобряване” на човечеството.

Да, знаем какво си мислите – с участието на Уил Смит става прекалено близо до „Аз, роботът”, а така или иначе силно напомня за „Терминатор” и дори за „2001”. И нищо чудно – макар да не е единствен или първия по рода си роман, „Colossus” е издаден за първи път през 1966 и малко или много е повлиял на последвалите примери на под-жанра за само-осъзнали се компютри, превземащи света, който ние за кратко наричаме „ХАЛ”.

Въпреки че съвсем наскоро ни стресира с трейлъра на „The Dilemma”, все още имаме вяра в Рон Хауърд и ще се радваме да го видим начело на подобен проект, тъй като знаете, че фантастиката е голямата ни любов.На първо време обаче най-много ни се иска той да се заеме с грандиозния проект по екранизирането на „Тъмната кула”, за който ви съобщихме неотдавна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *