[table id=30 /]

Три нови заглавия дебютираха тази седмица, но нито едно от тях не можа да се пребори със сърдитите старчета на Сталоун, които недоволни от развоя на събитията от миналата седмица, са се прегрупирали и сега успешно щурмуват първото място.

За втория си уикенд „The Expendables: Непобедимите” е изгубил само 3% от приходите си и е привлякъл нови 13,752 зрители и 118,660 лева. Само за десет дни филмът може да се похвали с отличните 40,499 зрители и 318,889 лева, което вече е в рамките на предварителните очаквания, предвид интереса към тази продукция, който се усещаше в публичното пространство.

Победителят от миналата седмица „Последният повелител на въздуха” се смъква на втора позиция със спад от 44% – най-големия в топ 10 – и прибавя на сметката си 9,386 зрители и 106,395 лева. До момента – за същия период като „„The Expendables: Непобедимите” – попиленият от критиката филм на Шамалан може да се похвали с по-големия приход от 402,331 лева, но за сметка на това зрителите му са по-малко – 34,646. Както обикновено, разликата идва от цената на 3D билетите.

На трето място откриваме първото ново предложение за седмицата „Мачете”, който посича 6,521 зрители и прибира 55,465 лева. Това е един не много висок резултат, но като че ли за подобен филм не е зле. Освен това можем и да поспекулираме, че резултатите не са много високи предвид факта, че филмът не беше показан за журналисти и съответно няма много медиен шум. В следствие на добрите коментари, които чуваме обаче, очакваме той да покаже подобни резултати и през следващите си уикенди.

Четвърти е второто ново предложение „Карате Кид”. Той бележи разочароващите резултати от 4,496 зрители и 45,760 лева. Разочароващи на фона на повече от отличния успех на филма в САЩ и по света. Още едно не лошо, детско филмово заглавие, което ще остане пренебрегнато за сметка на бозите, които вече ни писна да изброяваме.

И като казахме бози, на пета позиция с увеличение от 33% се намърдва „Котки и кучета 2: Отмъщението на Кити” с приходи от 3,594 зрители и 38,170 лева. До момента филмът може да се похвали с 28,906 зрители и 306,456 лева. Точно така, другата седмица, вече ще има повече от „Играта на играчките 3”.

Последното ново предложение тази седмица, „Острие на мрака” с Мел Гибсън дебютира на осма позиция със супер разочароващите 1,660 зрители и 16,145 лева. Какво да кажем? Филмът си е старичък , а хората, които все още не са го изгледали на пиратки, дали са разбрали, че го дaват по кината? Според нас не!

<< Предишна седмица

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По повод на "Острие в мрака" – на тези хора не им ли е ясно, че е е по-добре въобще да не пускат един филм, отколкото да го пускат цели 8 месеца след премиерата му? Или може би разчитат, че тези, които са го гледали на компютъра си вече са забравили и ще се заблудят да го гледат пак… 🙂

  2. Доста скромен боксофис за „Хищниците“. Интересно как ще се представи у нас сл. месец „The Predator“. Още по-интересно ми е дали ще има успех в САЩ.