Точно както ви споменахме, че е възможно да стане, след излизането на окончателните резултати за уикенда, американският бокс офис си има нов водач и това е „Takers”. Финалните резултати на филма му отреждат първото място с 20 512 304 долара, само с 145 691 долара по-малко от „The Last Exorcism”, който остава втори с 20 366 613. Останалите филми в класацията запазват местата си само с козметични разлики в приходите.

От 30.08.2010

В последния уикенд на август „The Last Exorcism” и „Takers” влязоха в равностойна схватка за първото място, но въпреки добрите резултати и на двата филма, общият бокс офис на филмите от топ 10 е най ниският за цялото лято.

Според предварителните резултати, тази седмица победител с фотофиниш – изразяващ се в 300 000 долара разлика с втория – е продуцираният от Илай Рот хорър „The Last Exorcism”, който  записва 21,3 млн., което е доста повече от предварителните прогнози на специалистите. „The Last Exorcism” има по-добър уикенд от повечето „средностатистически” свръхестествени хоръри, като „Exorcist: The Beginning” – 18 млн.  и „The Unborn” (2009) – 19,8, а последния път, когато филм с екзорсистка тематика е донесъл повече пари е бил през 2005, когато „The Exorcism of Emily Rose” дебютира с 30,1 млн.

Веднага след него с 21 млн. следва ансамбловият екшън трилър „Takers”, който всъщност печели първото място по отделни дни през съботата и неделята, но отстъпва за целия уикенд, поне до излизането на окончателните резултати, когато статуквото може да бъде сменено. Ако стане така, няма да е нито за първи път тази година, нито за втори. Резултатът на филма бележи поредния успех на „Sony” това лято, които този сезон просто нямат празно.

След две седмици на върха, Силвестър Сталоун и неговия „The Expendables” отстъпват на трета позиция със спад от 44% и приходи от 9,5 млн. За седемнадесет дни филмът е събрал 82 млн., с 2 милиона над обявения си бюджет. Както казахме и миналата седмица, „The Expendables” е на път към 100-те милионна, което ще го направи първия филм на Слай преминал тази граница  от „Роки  4” (1985) насам.

На четвърта позиция са Джулия Робъртс и „Eat Pray Love” с 7 млн. и спад от 42,2%, което прави общите му приходи 60,7 млн. Въпреки лошите ревюта, които получава филмът, той вече е изкарал бюджета си, което ще рече, че широката, обаятелна  усмивка на звездата все още действа на публиката.

Петото място тази седмица е отредено на “The Other Guys”, който записват нови 6,6 млн. на сметката си, която вече възлиза на 99,3 млн. На Феръл и режисьора Адам МакКей им е необходим само още милион, за да може “The Other Guys” да изпревари „Step Brothers” и да стане вторият им най-касов филм след „Рики Боби: Лудият на макс” („Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”), който има 148,2 млн.

Удълженото с близо 9 минути , специално издание на „Аватар”, което тази седмица тръгна по кината дебютира на единадесето място с не дотам впечатляващите 4 млн. Това, което може да се каже обаче е, че средният му резултат спрямо броя на кината, в които е показван филмът, му отрежда третата позиция, веднага след „The Last Exorcism” и „Takers”. Лично според нас едно не лошо постижение за филм, който вече  е гледан едва ли не от половината свят.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 89,5 милиона, което е с 15% по-малко от миналата година, когато „Последен изход 4” дебютира на първа позиция с 27,4 млн., но с 31% повече от 2008 г., когато „Тропическа буря” остана начело на класацията за трети пореден път с 11,5 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Аз например искам да го гледам. Искам да им вдигна печалбата. Искам да им дам пари. Ама как да отида на кино, след като филма ще се появи в България сигурно след месец. През това време по тракерите ще е излязло R5 качество, което реално си е dvdrip с една идея по-кофти звук. И чия елементарна логика ще ме убеди да отида и да го гледам при положение че докато се дотътря до киносалона ще съм го изтеглил 5 пъти. И всичко това само, защото са решили да си го пуснат по-кината в САЩ навреме, а България са я за***** или просто си я държат като един вид алтернатива на вероятни ниски печалби.

  2. Всеки гледа каквото може, както може и както му е угодно! Аз лично за нищо на света не бих заменил киното.

    Все пак, ако не разполагах с възможностите, с които раполагам (не става въпрос за финансови – де да беше) да гледам почти всичко, някои заглавия със сигурност щях да си ги спестявам. 🙂