„Невъзможна мисия 4”

Първо, всички си спомнят, че след като Том Круз напълно откАчи от любов и започна да се излага публично, от „Paramount” решиха да скъсат всичките си отношения с него, което доведе напълно логичното предположение, че с франчайза „Невъзможна мисия” е свършено – или поне с ерата Итън Хънт.

След поредица от драматични, достойни за сапунка обрати обаче, стана ясно, че все пак Круз ще се завърне като продуцент и звезда на поредицата и дори започна търсене на нов режисьор, който да продължи делото на Де Палма, Ву, и Ейбрамс. Както ви съобщихме още в началото на май, този режисьор се оказа Брад Бърд, факт, който ни допада адски много и който направо циментира и без това големия ни интерес към предстоящия нов филм.

Оттук насетне нещата тръгнаха в спокоен и предвидим ред, в който единствените интересни раздвижвания бяха около преговорите за завръщането на няколко познати образа. Тези на ветерана Винг Реймс и Саймън Пег. За съжаление нямаше никакви новини за Маги Кю – явно е прекалено заета с новия сериал „Никита”, както и за Мишел Монахан, но да ви кажем честно, тя въобще не ни трябва.

Скоро след това, нещата започнаха да стават лееееко странни. Понесоха се слухове, че от „Paramount” искат да вкарат малко млада, свежда кръв, която евентуално да замени Круз в следващи серии от поредицата и имената на Антъни Маки, Кевин Загърс и Крис Игън бяха сред спряганите. В крайна сметка, оказа се, че не става въпрос за чак толкова „млада и свежа” кръв, когато беше съобщено, че търсеният актьор ще бъде Джереми Ренър.

Джереми Ренър

Няма да сбъркаме ако кажем, че Ренър е по-скоро непознат актьор и дори след „The Hurt Locker” (забравете някога да използваме българското заглавие, пък ако ще да е най-подходящото заглавие на света) , където беше особено добър – ролята не беше лека и според нас си заслужи номинацията за „Оскар” – все още нямаме ясна представа за способностите му. Участието му в смехотворния „S.W.A.T.” не ни се коментира, а така или иначе не си го спомняме. Затова, за да си изградим окончателно мнение дали го бива и дали става за бъдещ лидер на поредицата – както загатват слуховете – ще трябва да почакаме да го видим в готовия филм или като Hawkeye в сбирщината „Avengers”.

Следващата изненада дойде от Variety, който съобщиха, че „Невъзможна мисия 4” вероятно няма да се казва така и се носят слухове, че „Paramount” дори не искат да използват „Невъзможна мисия” за заглавие, подобно на „Черният рицар” и серията за Батман.

Том Круз - Невъзможна мисия

Но ако го няма заглавието и в главната роля не е Том Круз, а Ренър, по какво ще се различава от който и да е спец-агент екшън? Вярно, не винаги Круз е носил поредицата на раменете си, но пък сериалът е имал повечко време да набере сила. Дали студиото наистина би се простило с плюсовете натрупани от Брайън де Палма и Дж. Дж Ейбрамс, които дори и кадансите на Джони Ву не успяха да нулират, само времето ще покаже.

Засега последните новини, които имаме около филма идват от Deadline, които обявиха, че Пола Патън („Déjà vu”, „Precious” ), Лорън Джърман („Хотелът на ужасите 2”) и Кристин Крук (сериалът „Smallville”) са три от актрисите, които се борят за основната женска роля, за която не се знае абсолютно нищо. Просто така на прима виста, по чисто естетически причини ние бихме предпочели да гледаме Кристин Крук. Тъпото е, че нас никой не ни пита.

„Невъзможна мисия” режисьорите - Брайън де Палма, Джони Ву, Дж. Дж Ейбрамс и Брад Бърд

За финал „Невъзможна мисия” е сред любимия ни вид поредици. Не от любимите ни поредици, а от любимия ни вид, в който всеки филм е напълно различен и е дело на известен режисьор със свой собствен стил и въпреки страните слухове около новата част, не виждаме причини да се притесняваме, най-вече заради името на Брад Бърд, който след стажа в „Pixar” просто не може да направи слаб филм. Не се хабете, никога няма да ни убедите. Просто е невъзможно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Не ми дреме за френчайза особено, но – мамка му! – слава "Богу", че някой най-накрая написа правилно БГ-името на филма.

  2. UZUMAKI 08/29/2010 at 22:59

    Не ми дреме за френчайза особено, но – мамка му! – слава “Богу”, че някой най-накрая написа правилно БГ-името на филма.

    *********************************************************************

    Грънци е написано правилно! "Mission: Impossible" се превежда "Мисия: Невъзможна", членуването на "Мисия" явно го добавят за благозвучие. Ама да кажеш, че правилното е "Невъзможна мисия"…Не че и на мен ми дреме за фрАнчайза, ама…

  3. Аз не знам как се превежда, нито дали е правилно, но официалното българско заглавие на филмите е "Невъзможна мисия"!

    И освен това, не искак да казжам очевидното – все пак си личи от новината – но на мен ми дреме за поредицата. :)))))

  4. Kакво ви подкокороса да напишете тази статия, да не би да има позитивно развитие около филма? Иначе да контрибютна към спора – официалното заглавие действително е Невъзможна мисия, но то официалното заглавие на Тhe Ring е Предизвестена смърт, да речем. Мисълта ми е – отдавна не се доверявам особено много на родните преводачи, ноу ъфенс.

    Иначе хайде най-накрая Бърд да направи един игрален филм бре! Не му се получи 1906, аре поне Мисията да стане, та да му дойде акъла в главата и после да направи The Incredibles 2. Сори, ама съм си фенче. 🙂 Иначе съм много щастлив, че той ще е режисьор, макар че това, че в анимацията е куриоз, не важи в игралното кино (справка: режисьорчето на Шрек).

  5. Както сме споменали и по-горе, имаме вяра в Бърд. Според мен, ще е далеч по-добър от споменатия Андрю Адамсън.

    Иначе, напоследък излезнаха доста новини около предстоящия филм и решихме да ги обединим в една.

  6. @Noq^

    Не знам как съм те пропуснал първия път 🙂 Благодаря за подаръка! Може ли един такъв за имения ден? :)))