Лично за нас Дъг Лаймън винаги е бил интересен режисьор – доста харесваме „Swingers” и „Go”, а нека не забравяме, че точно той направи първия филм от поредицата за Джейсън Борн и в крайна сметка, благодарение на него Мат Деймън и Пол Грийнграс пренаписаха формулата на модерния екшън трилър – но откакто се комерсиализира с глуповатите „Телепорт” и „Мистър и мисис Смит”, спряхме да се интересуваме от кариерата му.

По тази причина пропуснахме няколко новини покрай него, като напускането му от „Тримата мускетари” – конкурентната версия на 3D проекта на Пол. У. С. Андерсън – и излизането на първия трейлър ” на най-новия му филм с участието на Наоми Уотс и Шон Пен озаглавен „Fair Game”. Всъщност пропускът при този трейлър се дължи и на факта, че заглавието „Fair Game” завинаги е свързано с образа на голата Синди Крофърд и не смятаме, че някой – пък били те и наши любимци като Пен и Уотс – биха могли да се мерят с нея.

Сега обаче няма как да пропуснем новина (разпространена от Variety), че Лаймън официално е потвърден за режисьор на екранизацията по романа на Хироши Сакуразака озаглавен „All You Need Is Kill”.

Проектът е описван като комбинация от „Звездните рейнджъри” и „Омагьосан ден” и  ако се чудите какво би могло да означава такава комбинация, сюжетът е доста ясен: Млад войник, част от стотиците други млади бойци хвърлени в безразсъдна битка с извънземна раса, намира смъртта си, само за да се „прероди” на следващия ден и да изживее всичко отначало. По време на поредното си, 158-мо прераждане той вижда нещо различно, което не е забелязвал до момента. Той вижда „Тhe Bitch of War” – жена войник, която може да се окаже или неговото спасение или окончателната му смърт.

Лично на нас това ни звучи страхотно, проблемът е, че досега единственият сблъсък на Лаймън с фантастиката е „Телепорт”. Дано този път той, а и ние имаме повечко късмет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *