Ако трябва да кажем кои са петте ни най-любими режисьори, Брайън Де Палма 100% ще е един от тях. А като се позамислим, със сигурност ще присъства и в Топ 3. И ако ви интересува, сме огромни почитатели както на „Черната далия”, така и на суперстранния „Redacted” и въобще не ни интересува кой какво мисли по въпроса.

Сега по същество. Екранизацията на „Toyer” на Гарднър МакКей съществува като „следващия филм на Де Палма” поне от пет-шест години вече и по-голямата част от почитателите на режисьора – включително и ние –почти се бяха примирили, че едва ли ще види бял свят. Затова можете да разберете вълнението ни, когато прочетохме новината разпространена от „Vulture”, че този път нещата наистина се случват, макар и като малък независим филм, продуциран от Тарак Бен Амар („La Traviata” на Франко Дзефирели) и Скот Стейндорф („Скрити белези”, „Любов по време на Холера”). Като се замислим „макар” е неподходяща дума, защото смятаме, че като малка независима продукция Де Палма ще има повече свобода и няма да бъде притискан от необходимостта да се връщат големи бюджетни суми.

„Toyer” разказва за извратен психопат, The Toyer, който не убива, нито изнасилва жертвите си, а просто си „играе” с тях, измъчвайки ги психологически и вкарвайки ги в медикаментозна кома. Поради тази причина полицията и прокуратурата не могат да му повдигнат никакви сериозни обвинения, освен за тежки телесни повреди и за създаване на безредици. Така The Toyer постепенно изчезва от радара на правосъдието, а единствените заинтересовани от наказването му остават неврологът, лекуващ жертвите му и редактор на малък вестник.

От „Vulture” съобщават още, че мястото на действието на романа е сменено от Лос Анджелис на Венеция по време на „Carnevale di Venezia”, което лично но нас ни изглежда като добра идея.

Завършваме с думите на Стейндорф, който споделя, че филмът има „всички елементи на съспенс, които Брайън използва толкова добре в „Blow Out” и „Кери”. И с това имам предвид, че е наистина страшен. Четох сценария в един самолет и бях доста ужасен.”

Fuck yeah, не ами, че и три пръста отгоре.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Черната далия беше слаб филм

    А на де Палма снимането в Европа му се отразява добре – справка Фаталната жена

  2. Мен ме кефи "Далията". При това много.:))))) Много важно че е слаб.

    Всичко от Де Палма ме кефи, "Фаталната жена" също. Да не говорим за трейлъра – просто цепи мрака! 🙂