Не е особено вълнуваща новина, но ние определено си падаме по гангстерски филми, а този звучи доста обещаващо – „Risky Business Blog” обявяват, че режисьорът на „Running Scared” Уейн Креймър е поел контрол над предстоящия трилър „Pretty Boy Floyd”.  Разбира се, става дума за историята на Чарлс Артър Флойд, който към края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век е познат като „Красавеца” Флойд.

Вероятно не сте запознати особено добре с Флойд и кратката му престъпна кариера (той умира едва на 30 години), въпреки че е вдъхновил не един филм (и тв продукции и песни) и е бил част от бандата на Джон Дилинджър. Но ако сте гледали „Обществени врагове” (ако не сте, учтиво ще ви помолим моментално да поправите тази грешка, преди да сме се ядосали) със сигурност си спомняте страхотното начало, в което Флойд има… поява сред овошките. Все още не можем да повярваме, че го играе Чанинг Тейтъм! Без съмнение, това е най-добрата му роля – не прилича на себе си, няма дори един близък кадър, в който стои мирно и не е омазан в кръв и пръст, и за първи път в кариерата си показва актьорски талант и звучи наистина убедително, когато казва „Името ми е Чарлс. Чарлс Флойд.” Тогава си помислихме, че искаме да видим малко повече от този герой и сега желанието ни се сбъдва.

Ето какво казва самият Креймър: „Искам да добавя стила и енергията на 21 век към педантично проучения сценарий на Кевин Бърнхард, без да загубя историческата достоверност и без да възхвалявам героите. Същността е любовната история на беглец от закона, който не може да се откъсне от жената, която обича, независимо колко опасна е връзката им.” Хммм, не звучи толкова вълнуващо, колкото ни се иска, но в крайна сметка и „Обществени врагове” беше любовна история. Не, че сравняваме Креймър с Майкъл Ман! Просто се надяваме на качествен филм за „Красавеца” Флойд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments