“Karate Kid” срита “А-отборът”

Римейкът на класическия филм от 1984 г. „The Karate Kid” неочаквано внася малко свежест в щатския бокс офис, който последните няколко седмици бележи само разочарования. Следвайки стъпките на баща си малкият Джейдън Смит (който лично ние никак не харесваме) осигурява 56-милионен уикенд, за който някои звезди само биха могли да мечтаят. Това е деветият най-голям юнски уикенд в историята и откъдето и да го погледнем, представлява доста добро постижение, особено след като прогнозите на специалистите бяха за не повече от 30-тина милиона. Оценките на публиката също са много добри и засега пред филма се откриват добри възможности, както в Америка, така и в Азия по обясними причини.

Втори остава екранизацията на популярния екшън сериал от 80-те години “А-отборът”, според предварителните резултати донесъл приходи от 26 млн., което е по-малко от повечето очаквания. На този етап е трудно да се прогнозира какво ще бъде бъдещето представяне на филма, който, очаквано или не, се приема далеч по-добре от хора под 25 години.

След три седмици на върха (макар и не с най-впечатляващите резултати) „Шрек 4” отбелязва най-ниския спад в Топ 10 с 38%, което му отрежда третата позиция с 15.8 млн. и общи приходи от 210.1 милиона. Скоро филмът ще стане четвъртото най-касово заглавие в историята на „DreamWorks” следвайки първите три Шрека.

Своеобразното продължение на „Прелъстен и изоставен” „Get Him to the Greek” окупира четвъртото място с 10.1 млн. и спад от 43%. За първите десет дни филмът е донесъл приходи от 36.5 милиона и най-вероятно ще приключи разпространението си с около 65 милиона.

Аштън Къчър и Катрин Хайгъл закръглят Топ 5 с 8.2 милиона. До момента „Убийци” има 30.7 милиона и най-вероятно ще завърши с разочароващите 50 млн.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 141.6 милиона, което е 10% повече от миналата година когато „Последният ергенски запой” запази първата си позиция с 32.8 млн., но е с 19% по-малко от 2008 г., когато „Невероятният Хълк” дебютира на първа позиция с 55.4 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *