“Играта на играчките 3” със 109 млн.

В началото на уикенда имаше само един въпрос, не дали „Играта на играчките 3” ще успее да оглави бокс офиса, а с колко? Според предварителните резултати отговорът е със 109 милиона долара. Това му отрежда мястото на най-касов филм във впечатляващата история на „Pixar”, място заемано досега от „Феноменалните” с неговите 70,5 млн. Всъщност уикендът на „Играчките” е вторият най-касов дебют на анимационен филм на всички времена, следващ единствено 121,6-те милиона на „Шрек Трети”.

Предвид финансовата история на всички предишни филми на „Pixar” и факта, че филмът има повече от отлични ревюта, пътят пред „Играта на играчките 3” изглежда безоблачен. Дали той ще успее да задмине 339,714,978 на „Търсенето на Немо”, а защо не и 441,226,247 на „Шрек 2”, само времето ще покаже.

След изненадващо доброто си представяне миналата седмица, „The Karate Kid” губи голяма част от публиката си и приходите падат с 48%, което означава общ приход от 29 млн. Погледнато в перспектива, това си е доста приличен резултат, предвид конкуренцията на „Играта на играчките 3”. Само след 10 дни на разпространение филмът има 106,3 милиона, а специалистите му предричат финални приходи от около 175 млн.

А отборът / The A-Team

“А-отборът” заема третото място с 13,8 млн., което е в по-ниската граница на спад при екшъни от този род, но все пак, 49,8-те милиона на филма до момента определено са си разочароващи. Прогнозите за финалните резултати на 110-милионната екранизация са в рамките на 80-90 милиона.

Следва „Get Him to the Greek”, който се представя добре на трета седмица с 6,1 милиона. До момента своеобразното продължение на „Прелъстен и изоставен” е събрал 47,9 млн. Така той записва заглавието си като една от успешните малки комедии на лятото.

Следващите няколко филма са с доста близки резултати и е възможно след излизането на официалните резултати да има някакви размествания, но засега петото място заема „Шрек 4” с 5,5 милиона, което представлява сериозен спад от 65% спрямо миналата седмица, но това бе очакван резултат предвид появата на „Играта на играчките 3”. До момента зеленото чудовище има 222,9 милиона, което представлява приличен резултат за анимационен филм, но напълно разочароващ в светлината на останалите филмите от серията.

Другото очаквано заглавие тази седмица „Jonah Hex” се превръща в най-големия провал на лятото, като заема разочароващото осмо място със смешните 5,1 милиона. Все пак трябва да се има предвид, че бюджетът на филма не е сред най-големите. Общо взето, след „Jennifer’s Body” това изглежда е краят на илюзиите, че името на Меган Фокс може да привлече някаква публика.

Cyrus

Още един филм може да бъде споменат тази седмица и това е доста добре приетата от критиката независима комедия „Cyrus” с участието на Джон К. Райли, Джона Хил, Мариса Томей и Катрин Кийнър, която е показана само в четири киносалона, донасяйки приходи от 180 хиляди долара. Това са резултати, които според специалистите индикират, че филмът ще бъде един от независимите хитове това лято.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 184,2 милиона, което е с 32% повече от миналата година когато „Предложението” дебютира на първа позиция с 33,6 млн., и с 36% повече от 2008 г., когато „Умирай умно” оглавява класацията с 38,7 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *