Рядко американската публика показва признаци на добър вкус, но този път определено ни изпреварват по този показател, след като според предварителните резултати „Играта на играчките 3” за втора поредна седмица остава начело на бокс офис класацията с отличните 59 милиона.

Хитът на „Pixar” отбелязва спад на приходите си от 47%, което не е особено добър резултат в сравнение с останалите им филми, но все пак е най-ниският сред всички филми в топ 10. Само за десет дни „Играта на играчките 3” има приходи от 226,6 милиона и с помощта на по-скъпите билети за 3D би трябвало без проблеми да се превърне в най-касовия им хит до момента, задминавайки 339,714,978 на „Търсенето на Немо”, а защо не и да премине границата от 400 милиона.

Второто място се заема от „Grown Ups” на Адам Сандлър и компания с 41 млн., което малко ни разваля уводната „теза”, че американците проявяват по-добър вкус от родната ни публика, но понеже все още не сме го гледали, си помислихме, че може да ни се размине.  По принцип това е резултат точно в рамките на предишните филми на Адам Сандлър и освен ако не стане някакво чудо, това ще е поредният 100 милионник на актьора, който вярвате или не е една от надеждните във финансово отношение звезди (ако не се лъжем само Уил Смит може да се мери с него в тази категория) и ако миналата година „Смешни хора” не беше нарушил серията му от седем поредни 100 милионника, в момента щеше да е недостижим.

На трето място остава друга звезда на съвременното кино, Том Круз – чиито най-нов проект „Истинска измама” дебютира в сряда – които за уикенда е успял да привлече  разочароващите, но не катастрофални 20,5 млн. и общо 27,8 за петте дни, през които е на екран. Това е вторият най-нисък уикенд за Круз след пълната катастрофа от 6,7 млн. на „Офицери и пешки”. Трудно е да се предвиди какво ще е бъдещето на филма, затова просто ще трябва да почакаме.

Неочакваният хит на „Sony” The Karate Kid” губи 49% от приходите си, което му отрежда 15,4 млн. и четвъртото място. Малкият Смит до момента има 135,6 милиона и е на път да задмине рекорда си от 162,6 милиона, направен с „Преследване на щастието”, където си партнираше с баща си. Както ви казахме и миналата седмица, специалистите предричат на филма финални приходи от около 175 млн.

А-отборът” пада с нови 58% и за третия си уикенд може да се похвали само с 6 милиона и петото място. До момента „Отборът” не показва никаква класа и общите му резултати възлизат на разочароващите 62,8 милиона.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 154,2 милиона, което е с 19% по-малко от миналата година, когато „ Трансформърс: Отмъщението” дебютира на първа позиция със 109 млн., и с 13% по-малко от 2008 г., когато „УОЛ.И” оглавява класацията с 63,1 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *