Луи Летрие ще се бори с гравитацията

По принцип нямахме намерение да отразяваме този… слух – разпространен от Pajiba, които казват, че Луи Летрие („Невероятният Хълк” и „Сблъсъкът на титаните”) е проявил интерес към фантастичен проект, озаглавен „Gravity” (да не се бърка с едноименния филм, подготвян от Алфонсо Куарон) – но бяхме привлечени или по-скоро подразнени от начина, по който е представена общата идея на филма.

А тя е: „Баща се отправя на епично пътешествие в търсене на изгубения си син, след като Земята спира да се върти и започва да губи гравитацията си”.

Силно се надяваме, че от Холивуд не се опитват да ни втълпят идеята, че гравитацията има каквото и де е общо с въртенето на небесните обектите (а и всичко останало, което може да се похвали с някаква маса) и ще има някакво по-логично обяснение на нещата. От друга страна, ако е като псевдонаучните глупости, с които бяхме залети в „2012” по-добре да ни ги спестят. Молим!

Иначе ни харесва концепцията за живот сред по-ниска гравитация. Само като опитаме да си представим една минимална част от усложненията или предимствата на това и вече се забавляваме. Затова силно се надяваме да има някакви измислени полета, антигравитация или нещо безобразно фантастично, което ще приемем по-лесно от чистото невежество.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Абе по принцип не съм от тези, които мрънкат за достоверност, но това конкретно ме издразни.