[table id=16 /]

Дали защото поради жегите хората са избягали я по морето, я по планините или просто няма нищо свястно, което да се гледа по родните ни кина, но повечето големи филми бележат значителен спад в приходите си тази седмица. Ние по-скоро залагаме на жегите, защото досега нищо не спираше тълпите да гледат безкрайните тъпотии, които се нижат в киносалоните от месеци и не виждаме причина да спират да го правят точно сега.

„Сексът и градът 2” за трета поредна седмица остава начело с 5,990 зрители и 50,924 лева, което прави общите му резултати 71,186 зрители и 549,095 лв. Филмът вече е почти на крачка от 80,520-те зрители и 611,051 лева на оригинала и ако и за в бъдеще няма сериозни спадове от порядъка на тазседмичните 64%, скоро те ще бъдат достигнати.

На второ място отново застава „Принцът на Персия”, който благодарение на 5,285 зрители и 48,733-те лева, които те са донесли, най-накрая постига това, за което говорим вече няколко седмици, а именно преминаването на границата от 1 милион. До момента филмът е вкарал в киносалоните 125,763 зрители и е донесъл печалба от 1,010,668 лв. Сигурно вече ви е писнало да го слушате, но ние все пак сме длъжни да го споменем, поради по-високите цени на билетите, някак си това постижение вече не изглежда никак впечатляващо. Впечатляващо е, че у нас филмът все пак намира публика, на пук на разочароващото му представяне зад океана.

Трети дебютират Аштън Къчър и Катрин Хайгъл и техният „Убийци”. Те са успели да прилъжат 3,774 зрители и в момента имат 36,953 лева в касите. Все още не сме имали шанс да гледаме филма, но от това, което ни казват колегите, направо се учудваме как така като поредната тъпотия, филмът не прави повечко пари.

На четвърта позиция със сериозно закъснение дебютира Джей Ло и нейният „План Б”. Предвид разочароващите 2,511 зрители и 25,717 лева, спокойно можем да допуснем, че доста хора са решили да заложат на резервния си план как да се спасят от жегата и същевременно да не се сблъскат с посредствеността на подобни филми.

Пети с 3,241зрители и 24,603 лева остава дублираният на български „Мармадюк”, който вече има 103,297 лева. За него искаме само да кажем, че го гледахме, но предвид нечовешката серия от грандиозни глупости, които изгледахме напоследък, решихме да не „ревюираме”.

Последното ново предложение за седмицата, „Коко Шанел и Игор Стравински” съвсем очаквано откриваме на задните места с плачевните 213 зрители и 2,137 лева. Очаквано не за друго, а защото чухме, че всъщност е добър. А добрите филми не виреят добре у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *