„Железният човек 2” отново начело

През втората седмица от разпространението си „Железният човек 2” успя да удържи на сериозните набези на Ръсел Кроу и неговия „Робин Худ” и запази първото си място с приход от 53 милиона долара според предварителните резултати. Това е с около 2% повече от втория уикенд на предшественика му, който преди две години изкара 51.2 млн. За сметка на това обаче, неговият спад спрямо първите три дни от разпространението си е 58.6 %, докато на първия филм е 48%. До момента общият приход на „Железният човек 2” е 212.1 милиона и според специалистите може да приключи показа си с около 350 млн., което уви е под нашата смела прогноза в ревюто на филма, че 400-те милиона не му мърдат.

Лично за нас, не е никаква изненада, че силите на „Робин Худ” стигнаха само до второто място. Историческият епос на Ридли Скот касира 37.1 млн. , което реално погледнато е добър резултат и надхвърля повечето от по-ранните прогнози. Това е повече от „Гладиатор”, който преди повече от 10 години дебютира с 34.8 млн. по пътя си към 187.7 млн., но въпреки тази лека преднина очакванията за общия резултат на „Робин Худ” не са толкова благоприятни. По световните екрани филмът е събрал приличните 74 милиона, което прави световния му дебют около 111 млн.

На трето място тази седмица с 13.7 млн. дебютират Аманда Сейфрид и Ванеса Редгрейв с „Letters to Juliet”, който е женският отговор на по-екшън ориентираните заглавия тази седмица. Макар и резултатите на филма да не са впечатляващи, той е получил висока оценка от CinemaScore, което може да му помогне в по-нататъшното му разпространение.

На четвърто място е последният голям филм, който стартира разпространението си тази седмица, „Just Wright” с Куийн Латифа. Романтичната комедия отбелязва 8.5 милиона, което от определена гледна точка не е много лош резултат.

Тази седмица топ 5 закръгля шампионът на „DreamWorks” „Kак да си дресираш дракон”, който през осмата седмица от разпространението си бележи спад само от 23% и приходи от 5.1 млн., което прави общ сбор от впечатляващите 207.7 млн.

Филмите от Топ 10 тази седмица са донесли приходи от 132.3 млн., което е с 3% повече от миналата година, когато „Ангели и демони” дебютира на първо място с 46.2 млн., и с 6% повече от 2008, когато „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан” окупира първото място с 55 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *