"Светът на океаните 3D"

По принцип нямах намерение да пиша каквото и да е за този филм, но след като го изгледах, се чувствам задължен да споделя няколко неща, от които въобще не съм доволен.

Повече от подводните 3D филми, които сме гледали през последните няколко години са доста еднакви. Това, което ми направи впечатление обаче е, че „Светът на океаните 3D” е пълно повторение на нещата, които вече сме виждали в предишните подводни проекти на Мантело „Чудесата на океана 3D” и „Акули 3D”, включително и леко досадната на моменти костенурка разказвач. Общо взето единственото ново нещо, което видях в него бяха китовете и суперсладките морски крави, които обаче, забелязах в трейлъра на „Делфини и китове 3D”. Което ме навежда на мисълта, че „Светът на океаните 3D” е просто един сборен филм от най-добрите моменти. Тоест, ако вече сте гледали показваните у нас „Чудесата на океана 3D” и „Акули 3D”, спокойно можете да си спестите парите. Още един факт, които би натежал в полза на това решение – филмът губи огромна част от внушението си на обикновения екран. Просто за този род филми IMAX няма никаква конкуренция. Времетраенето също е проблем. Говорим за 81 минути, а информацията, която получаваме, може да бъде интересна само за деца в предучилищна възраст, и това прави филма почти непоносим. Лично според мен е истинско престъпление да се третира токова важен въпрос, като опазването на морското видово разнообразие, по такъв елементарен начин.

Вярно е, че си позволих да се отнеса към филма малко по-критично и сега трябва да кажа, че все пак той има какво да предложи на децата и на тези, които досега не са имали щастието да гледат което и да е от предшестващите го заглавия от своеобразната IMAX трилогия. Гарантирано, някои от кадрите ще ви накарат да изпитате благоговение пред красотата и чудото на живота.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *