Люк Скайуокър ще режисира собствения си комикс

Представяме си колко е гадно една роля да те направи най-известния човек на планетата и същевременно практически да ликвидира бъдещата ти кариера. Представяме си и разни тъпанари да ти викат Люк Скайуокър без значение, че си имаш име и че въпреки трудностите, си успял да направиш няколко стойностни неща.

Ще попитате какви? Ами например, дори и след изпълнението на Хийт Леджър, само заради гласа ти, доста хора да те смятат за най-добрия Джоукър. Или пък да си направиш доста приличен собствен комикс, който в крайна сметка да режисираш. Вярно е, че това все още не се е случило, но натам вървят нещата.

Преди около месец Марк Хамил съобщи за желанието си да направи екранизация по комикса си The Black Pearl, но отказа да съобщи подробности преди да е започнал фестивала в Кан. Сега, след като той започна, желанието му явно е станало факт, защото от „Variety” потвърждават, че филмът ще стане реалност.

Интересното е, че „The Black Pearl” започва живота си като сценарий преди 14 години, но се превръща в комикс, защото Хамил се уморява от безкрайния застой около проекта. Историята се фокусира върху проблематичната личност на Лутър Дрейк, който инцидентно, под натиска на медиите се превръща в костюмиран отмъстител. По думите на самия Хамил, комиксът е „криминален трилър, с доста насилие, за таблоидния журнализъм и търсенето на сензации и за всички неща, характерни за трилърите”. Това няма да е първият път, в който Хамил ще застане зад камерата – той вече е показвал какво може с псевдодокументалния (или „документе”, както нарича подобните филми най-добрата българска преводачка Светлана Комогорова – Комата) – „Comic Book: The Movie”, но този път мащабът ще е по-голям и определено ще бъде интересно да видим как ще се справи.

Бюджетът на филма ще бъде 7 милиона долара, които точно отговарят на идеята на Хамил за малък, но мрачен и напрегнат трилър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *