Джеймс Камерън обсъжда „Battle Angel Alita”

Идеята Камерън да направи филм по „Battle Angel Alita” съществуваше паралелно с тази за „Аватар” и за доста дълъг период от време не беше ясно, кой от двата проекта първи ще види бял свят. Разбира се, всички вече знаем как се развиха нещата и сега очакванията на феновете са техният идол отново да се заеме с екранизацията на мангата. Но тъкмо когато нещата изглежда се раздвижиха, Камерън заяви, че не е сигурен дали въобще ще направи филма и по-скоро смята, че следващият му проект ще е „The Dive”.

На една от премиерите на Blu-ray-а и DVD-то обаче, Камерън отново говори за филма, което ни кара да се надяваме, че той не се е отказал от проекта, а всичко е прах в очите, целящ да запази работата по него в тайна.

Ето и част от думите му:

Смятам, че „Battle Angel” е научно фантастичен филм, който повдига въпроса „Какво означава да бъдеш човек?” Действието му се развива в един бъдещ свят, където има киборги, но дали те прави човек това, че имаш съзнание, сърце или душа? Филмът представлява пътешествието на едно младо момиче, което се опитва да открие себе си и това, което тя научава в неговия ход.

Обожавам главната героиня. Може би е заради това, че имам дъщери. Тя е едно малко момиче, което е игнорирано от почти всички. Тя притежава толкова героично сърце, винаги съм я харесвал.

Не бихме казали, че тези думи хвърлят въобще някаква светлина върху това, дали филмът ще го бъде или не, но ни радва фактът, че идеята все още обитава мислите на Камерън. Това ни вдъхва увереност, че не е съвсем безпочвено да се надяваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *