Конан-в-TBS

Ами, какво да кажем? Още не сме публикували предния текст (поместен по-долу) и новината, че Конан се присъединява към „Turner Broadcasting System, Inc.” обиколи света.

Почти никой не очакваше от „TBS” да успеят да привлекат комедийната икона, още повече, че на преговорите с „Fox” им бяха необходими само козметични корекции, но точно това научаваме в деня, в който започва националното турне на О’Брайън. Новото шоу ще се излъчва от понеделник до четвъртък от 23.00 часа източно стандартно време, а Джордж Лопес с „Lopez Tonight” се измества в полунощ.

Както може да се очаква, Конан дава красноречив коментар за изненадващите събития: „За три месеца аз преминах от телевизионна мрежа, през „Twitter”, до изпълнение на живо в театър, а сега съм тръгнал към кабеларка. Плановете ми работят перфектно”.

Въпреки че аудиторията на Конан по „TBS” ще е далеч по-малка, той ще разполага с много по-голяма творческа свобода и ще притежава 100% от шоуто, което ще му позволи да печели доста повече, отколкото ако беше в някоя от големите мрежи.

Що се касае до нашия коментар, можем да си признаем честно, че въобще не се вълнуваме къде в крайна сметка е отишъл Коко. Ние ще го следваме навсякъде.

Казвали сме го неведнъж и няма да се уморим да го казваме отново и отново. Поне що се касае до нас, Конан О’Брайън е най-големият Talk Show водещ в момента. Въпреки че реално погледнато, точно сега той няма право да води шоу благодарение на NBC, които са изключителни тъпанари щом позволиха да се стигне до такава ситуация.

От мига, в който се разбра, че в крайна сметка О’Брайън ще се раздели с „The Tonight Show” се заговори за евентуалното му отиване във „Fox”, които от години се опитват да стартират успешно вечерно ток шоу. Още повече, че именно флиртът на Конан с „Fox”, според слуховете му е уредило прехода му от “Late Night” в „The Tonight Show”. Въпреки че са доста близо до сключването на договор, не всички канали, които излъчват телевизията, са дали финалното си одобрение. Това се налага, защото според договора на Конан, новото му шоу трябва да се излъчва във всички или почти всички пазари на компанията, а голяма част от партньорите на “Fox” не са доволни от допълнителните разходи – синдикални и заради ранното излъчване, което ще даде преднина на Конан в сравнение с Джей Лено и Дейвид Летерман.

Друга част от проблема е, че Конан иска да притежава 100% от шоуто, докато „Fox” предпочитат те да са собственици, а той да бъде само служител (подобно на отношенията на Лено и NBC).
Според „The Live Feed” О’Брайън вече е направил няколко отстъпки, като най-голямата е по-ниска заплата за него и свалянето на цялостната цена на шоуто от 90 млн. (колкото е струвало шоуто му за година по NBC) на 60 млн.

Да се надяваме, че поне “Fox” ще проявят здрав разум и скоро ще се включват в “Team Coco”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments