Отворени сме към разнообразието, привърженици сме на израза „за всеки влак си има пътници“ и гледаме да уважаваме чуждите вкусове, но ни е ужасно трудно да преглътнем филми като „Венъм“ и „Венъм 2: Време е за Карнидж“, които са ярък пример (един от многото) за интелектуалния крах на комерсиалното кино. Наистина е жалко, че подобни лошо изпълнени конфекции правят пари и Холивуд не спира да ги  бълва, незачитайки първоизточника и потискайки всякаква творческа идентичност.

Deadline съобщават, че Sony вече подготвят „Венъм 3“ („Venom 3”), който би трябвало да е своеобразен завършек на историята на Еди Брок и титулярния извънземен симбиот, изигран от Том Харди. След Рубен Флейшър и Анди Съркис, този път на режисьорското столче ще седне сценаристът и продуцент на първите два филма Кели Марсел. Говори се, че докато е пишела сценария на новия филм (по нейна идея и Харди) е „станало ясно че тя трябва да го оглави“. Явно е нещо специално.

Все още няма никаква информации за сюжета на „Венъм 3“, нито дали някои от героите от предишните филми (или пък който и да е друг от вселената на Sony) ще се завърне, но от сега ще заложим, че крайният резултат няма как да е по-добър от предишните. Когато върхът в сценарната ти кариера е „Saving Mr. Banks“, а там някъде се мъдри и „Петдесет нюанса сиво“, надеждите за внезапен проблясък, са напълно неоправдани. Така че, качествен филм за Венъм скоро няма да видим.

Знаем, че „Венъм“ има фенове, дори в нашите редици има хора, които могат да си изключат мозъка докато го гледат, затова ще им пожелаем приятно гледане на „Венъм 3“ и дано им хареса. Просто не очаквайте от нас, че когато пишем за филма, ще му спестяваме храната, която заслужава. Подобни циреи върху лицето на качествената попкултура трябва да се адресират.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *