Позабавихме се с новината за тийзъра на новата предизвикателна история, дело на любимия ни Хенри Селик (с чиито шедьовър „The Nightmare Before Christmas“ приключваме общо взето всяка година). Също така бяхме забравили колко отдавна сме споменали демоничната история, която вече е съвсем пред завършване. Ето, че „Wendell & Wild“ са готови за официалното им представяне като лични демони – надяваме се да си вършат добре работата по насочване на главната героиня към стъпките, които ще ѝ гарантират разчистване на сметките с миналото, за да излезе от тийнейджърството с ясна мисъл какво иска да прави с живота си…

Необходимо е да напомним, че сценарист на „Wendell & Wild“ е Джордан Пийл, като той озвучава демона Уайлд, докато с гласа на Кийгън Майкъл-Кий си играе другият демон – Уендъл. Тийнейджърката Кат, почитател на готическата мрачност, говори с гласа на Лирик Рос, а най-привлекателната част за всички почитатели на традициите е фактът, че майсторът Селик отново разчита на стоп-моушън техниката, за да ни пренесе в сърцето на нощта, сред най-мрачните кошмари, които преследват главната героиня на тази история. От трейлъра не става (съвсем) ясно какъв точно ще е конкретният сюжет с разнообразни хорър-премеждия, но ето какво гласи официалният синопсис на филма:

От прекрасно извратените умове на Хенри Селик и продуцента Джордан Пийл се ражда „Wendell & Wild“ – една анимационна история за братята демони Уендъл и Уайлд, които заформят схема как да изнудят младата Кат Елиът, силна и доста травмирана девойка, да ги призове в Света на живите. Обаче Кат иска нещо в замяна, което предизвиква толкова странно и изпълнено с комедийни обрати приключение, че в тази фантастична история, разказана чрез съвършенството на стоп-моушън анимацията, са пренебрегнати дори законите, от които се ръководят животът и смъртта…

wendell-and-wild-poster

В основата на сценария е непубликувана книга, написана от самия режисьор Селик и Клей МакЛауд Чапман, като по сценария работят Селик и Пийл. Номинираният за Оскар Бруно Куле („Les Choristes“) е отговорен за саундтрака на филма. Продуценти са Селик, Пийл, Уин Розенфелд (Monkeypaw) и Елън Голдсмит-Вейн (The Gotham Group).

Световната премиера на „Wendell & Wild“ е днес в програмата на 47-ия филмов фестивал в Торонто, а от 28 октомври филмът ще може да бъде гледан от абонатите на Netflix – съвсем навреме за Хелоуин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *