Както и очаквахме, скоро след концептуалният тийзър, който Netflix пуснаха за „The Watcher”, получаваме и истински трейлър, който по по-стандартен начин ни запознава със събитията, с които ще се занимава предстоящия минисериал.

Припомняме, че „The Watcher” ще разкаже вдъхновената от действителни събития история на женена двойка и трите им деца, които се нанасят в новия си дом в предградията – грамадна луксозна къща, която на пръв поглед е всичко, за което едно семейство може да мечтае. Скоро обаче те започват да получават заплашителни писма от някой, наричащ себе си „Наблюдателя“, който твърди, че къщата няма да хареса решенията, които новите й собственици взимат, а накрая съвсем експлицитно заявява, че къщата „изисква млада кръв“.

Странната и притеснителна история е разказана в статия от 2018 г. в The Cut, която Райън Мърфи и Иън Бренан адаптират за телевизионна продукция.

Вижте трейлъра сега:

Оценяваме много, че този трейлър не разчита на „jump scares“, което ни кара да си мислим, че и самият сериал няма да го прави, а напрежението ще се изгражда постепенно и психологически, което всъщност за нас е най-добрият вариант за подобен тип история. Самият разказ е повече от любопитен, а страхотните актьори, които са наети в поддържащите роли на откачените и прекалено любопитни съседи ни карат да си мислим, че и от гледна точка на героите сериалът ще си струва.

От известена гледна точка седем епизода може би са много, но в случая ни се струват като подходяща дължина за разказване на тази история, защото си представяме, че ще има поне един-два заблуждаващи момента, в които сериалът сякаш ни води в посока на „разкритие“, която изведнъж ще се окаже грешна. Стискаме палци обаче сценарият да се е въздържал от прекалено много подобни „червени херинги“, защото твърде многото обрати понякога могат да бъдат падението на подобен тип мистерии.

watcher_20220926

The Watcher” е ръководен от Райън Мърфи, а отделните епизоди са режисирани от Парис Баркли (“Sons of Anarchy”, “Glee”), Хенри Джуст и Ариел Шулман, работили заедно по подобни жанрови проекти като „Paranormal Activity 3, 4“, „Nerve“ и др. В главните роли ще видим Наоми Уотс, Боби Канавале, Марго Мартиндейл, Ричард Кайнд, Миа Фароу, Дженифър Куулидж и др.

Сериалът ще бъде пуснат на 13 октомври в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment