Тейлър Шеридан, който някога пишеше солидни драми като  „Сикарио“ и „Hell of High Water“, от известно време се интересува само от едно – телевизията. Шеридан е създателят на уестърна на Кевин Костнър „Yellowstone“ и хилядите му spin-offs, а както и на драмата с Джереми Ренър „Mayor of Kingstown“. Сега той се готви да добави нов сериал в портфолиото си и е привлякъл още една звезда със себе си.

Tulsa King“ (наравно със „Smaritan“) бележи завръщането на Силвестър Сталоун на екраните ни (ако не броим озвучаването му на King Shark в „Отрядът самоубийци“, последната му истинска роля беше в миризливия „Рамбо: Последна кръв“ през 2019) и първата му стъпка в света на телевизията. Сюжетът се фокусира върху нюйоркския мафиот Дуайт Манфреди „Генералът” (Сталоун), точно след като излиза от затвора след 25 години и безцеремонно бива заточен от шефа си в Тулса, Оклахома. Осъзнавайки, че мафиотското му семейство може и да не действа в негова полза, Дуайт бавно събира „екип“ от необичайни персонажи, който да му помогне да установи нова криминална империя в едно място, което е като друга планета за него.

Вижте първия тийзър трейлър тук:

Всичко в трейлъра и синопсиса на „Tulsa King“ ни се струва… гледаемо и Силвестър Сталоун, който на стари години се доказва като достоен актьор, е напълно приемлив в кадрите, които виждаме, но поради някаква причина просто не можем да се вълнуваме за проект като този. Някога вероятно щеше да ни се струва вълнуващ, но в днешно време телевизионната среда е толкова претъпкана, че гледаме подобни неща, които не успяват съвсем да се откроят в множеството, само ако подпалят някакви онлайн дискусии.

А сериалите на Тейлър Шеридан са ярък пример за това. Сценаристът някога бе считан за вълнуващ нов талант в света на развлекателните драми за възрастни, но боксофис провалът на най-скорошната му режисьорска изява „Те пожелаха смъртта ми“ може би окончателно го отказа от киното, тъй като Шеридан привидно се е примирил с това да задоволява зрителите от middle America с телевизионната си каубойска сага „Yellowstone“. Макар и да е една от златните мини на Paramount (в момента се работи по няколко предистории), сериалът никога не е заемал значително място в публичния дискурс.

Не можем да отречем, че телевизията винаги е третирала Шеридан добре, но също така чувстваме, че тези негови разтегнати епизодични истории сякаш щяха да бъдат много по-силни, ако бяха на големия екран. Все още не можем да коментираме качеството на „Tulsa King“, но едно е сигурно – искаме да се върнеш към киното, Тейлър Шеридан! Тук ще бъдеш оценен!

Освен Силвестър Сталоун, актьорският състав на „Tulsa King“ включва Андреа Савидж, Мартин Стар, Гарет Хедлънд, Андреа Савидж, Анабела Шиора и др. Очакваната премиера e на 13 ноември по Paramount+.

MV5BMzI3YThkNDAtMjdmOC00ZTkzLThhMWItYWU1NjM1NzZjM2ZjXkEyXkFqcGdeQXVyNDIzMzcwNjc@._V1_

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда като пълен шит. Уж Сталоун го играе ироничен, ама прилича на Стивън Сегал… с всичките му негативи на това сравнение.

    Пълна скръб, много тъжна работа.

  2. Важното е че Силвестър Сталоун играе главната роля и то мноооого добре .
    Доказва за кой ли път че може да играе ,та дори на тези години с артритис на ръцете,аз въобще го обичам като артист….лек сериал, позната драма,която много пъти сме виждали.
    Телевизионните сериали са много популярни и сигурно добре се плащат.
    Новите филми,от който и сценарист да са,са мноооого скучни,лошо направени.