fff620220903

Опитите да се рестартира от години тъпчещата на едно място поредица „Hellraiser” не са спирали вече над десетилетие. Още през 2013 година споменахме, че Клайв Баркър лично ще се заеме с подобна задача, след като беше тотално отчаян от негледаемата девета част „Revelations”. Тези планове обаче пропаднаха за наше най-огромно съжаление. Все пак надеждата се появи отново преди няколко години и работата по нов филм започна, а вече дори е и приключена. Все още не разполагаме с трейлър, макар премиерната дата да наближава, но благодарение на Entertainment Weekly можем да видим изпълнителката (или изпълнителите, или както предпочита да бъде назовавана) на главната роля Джейми Клейтън в пълен Пинхед грим.

Вижте я и вие:

fff20220903

На този етап предпочитаме да не коментираме. Искаме да видим трейлър, за да придобием по-ясна представа за изпълнението на Джейми Клейтън. Лично Дъг Брадли, човекът, който изигра иконичната роля в цели осем филма, сподели, че е фен на младата изпълнителка и е сигурен, че ще се справи блестящо с ролята.

Новият „Hellraiser” е дело на режисьора Дейвид Брукнър („The Night House”, „The Ritual”), който е фен на оригиналния филм още от дете. Ето какво сподели той:

Това няма да е римейк. Не мисля, че някой може да направи римейк на оригиналния „Hellraiser”. Той е нещо специално, а и мисля, че ще бъде опасна територия за кинотворци като мен. Как можеш да направиш нещо по-добро все пак? Това ще бъде чисто нова история във вселената на „Hellraiser”.

В интервюто си за Entertainment Weekly той разкри подробности и за сюжета на филма:

Млада жена, която се опитва да се пребори с пристрастеността си към наркотиците, попада на древна пъзел кутия. Тя дори и не подозира, че въпросната кутия има за цел да призовава ценобитите – група от садистични свръхестествени създания от друго измерение.

Освен вече споменатата Джейми Клейтън като Пинхед, получаваме и още две снимки – една на нов ценобит, който (трябва да си признаем) изглежда по-зле от повечето създания в евтините продължения, както и на главната героиня Райли (Одеса Азион).

fff420220903 fff320220903

Като бонус получаваме и Горан Вишнич, който се е заиграл с грешната кутия:

fff120220903

Припомняме ви, че първият „Hellraiser” филм се появи през 1987 година под режисурата лично на своя създател Клайв Баркър. През следващите тридесет години се появяват още цели девет продължения. Последното е „Hellraiser: Judgement” от 2018 година. В оригиналната новела „The Hellbound Heart” Пинхед е персонаж почти без реплики и време от буквално пет минути, но благодарение на Дъг Брадли се превръща в една от големите хорър икони. Искрено се надяваме Джейми Клейтън да запази всичко, което прави този образ толкова специален.

Hellraiser” е режисиран от Дейвид Брукнър по сценарий на Бен Колинс и Люк Пьотровски. Самият Клайр Баркър се е включил като продуцент. В ролите ще видим Джейми Клейтън, Одеса Азион, Адам Фейсън, Горан Вишнич, Дрю Старки, Брандън Флин, Джейсън Лилийс, Селина Ло, Закари Хинг, Кит Кларк и други.

Филмът ще дебютира по Hulu на 7 октомври тази година.

За финал ще ви оставим като допълнителен бонус и една минута от официалния саундтрак на филма:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Една от последните части, която бях гледал преди години не ставаше, дано тука е различно