Когато излезе по кината през 2005 година, „Константин“ („Constantine“) постигна прилични резултати в боксофиса. Макар и дълго да носеше репутацията на един от по-лошите комиксови филми, много фенове го обикнаха и го превърнаха в един вид култова класика. Сега от Warner Bros. планират да възкресят на големия екран готическия свят на Джон Константин, като Киану Рийвс ще се завърне в главната роля. Франсис Лорънс, за който оригиналния филм беше дебютен, отново ще поеме отговорностите за режисурата.

Джон Константин винаги е бил по-отдалечен от останалите герои в DC вселената, обитавайки по-тъмните, магически ъгълчета на този свят, заедно с персонажи като Swamp Thing и Sandman. Може би именно това правеше оригиналния филм толкова неатрактивен за Warners през последните 17 години – липсата на ясен франчайзов потенциал. А и въплъщението на Мат Райън телевизионния сериал бе напълно прието от феновете, които до ден днешен го считат за перфектен Константин. Райън играе Джон с много хумор и чар и след като сериала бе прекратен след един сезон, той лесно се вписа в тъй наречения Arrowverse, където бе значително смекчен, за да наподобява повече CW-визията за тези супергерои.

Изпълнението на Киану Рийвс бе… по-различно, но както казахме, за определени хора той е Константин. Рийвс наскоро се завърна към някои от най-известните си персонажи („Матрицата: Възкресения“, „Bill & Ted Face the Music“) и от години публично изявява интерес към Джон Константин, така че не сме изненадани, че ще го видим в „Constantine 2“. Актьорът се наслаждава на много любов от публиката през последните няколко години и неговият интерес към героя вероятно е оказал сериозно влияние това кинопродължението да получи зелената светлина, вместо да видим нов сериал.

Интересно е да видим дали Warners ще искат да интегрират героя към DCEU, за който те имат нови, стриктни планове, или ще оставят Франсис Лорънс да направи още един напълно самостоятелен филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Не разбирам негативното отношение към игралния „Константин“ (за сериала не знам, не съм го гледал). На мен филма определено ми беше харесал. Точно мрачен, със сравнително готини и добри ефекти за времето си, си беше. И не ми се стори лигав и инфантилен като 90 процента от сегашните комикс- филми…

    1. Негативното отношение към игралният „Константин“ възникна първоначално заради диаметралната разлика във външния вид на героя,който по комиксовия оригинал е изобразен като почти 1:1 копие на певеца и музикант Стинг.После негативизма продължава с „вариации по темата“ ,докато се стигна до положение ,подобно на омразата към рок-групата Nickelback :
      „Мразим Киану Рийвс като Константин,понеже Интернет казва така! “
      Лично аз,не бях запознат с комиксовият Константин,когато излезе филма,така че за мен Константин Е БИЛ и ЩЕ БЪДЕ единствено Киану Рийвс !

    2. Без да съм специалист в комикс-жанра, не мога обаче да не отбележа, че комикс-феновете да кажем са се дразнели навремето, че Константин не е изглеждал по същия начин като в комикса, обаче сега същите тия фенове (или айде, ако не същите, поне хора от техните редици 😀 ) май нямат нищо против, не се дразнят и дори поощряват и чрез паричките си за кино-билети превръщат в бокс-офис успехи филми, в които (например) Супермен е черен, Тор е жена (Торка ли трябва да се нарича 😀 ?) и т.н. „модерни“ трактовки. Двойни стандарти ли виждаме тук 🙂 ?!

    3. Бих казал,че стандартите даже са дванайсеторни 🙂
      Черен Супермен,женски Тор,Спайдърмен-прасе … са все отделни комиксови линии(в други Вселени,демек 😉 ) и феновете са съгласни,понеже „Хей,щом е отпечатано на хартия,значи е Канон!“
      Най-пресен пример : в скорошният сериал „Sandman“ ,Джон Константин е трансформиран в ДЖОАНА Константин и НИКОЙ не мрънка,не се оплаква и не вдига панаири,понеже така е показано в оригиналния графичен роман,така че… 🙂

  2. Кои са тези „фенове“, които не харесват първия филм?! Да не би да са от „азбучната“ мафия на педерасти, лесбийки, трансджендъри, небинарни(ха-ха-ха) и други подобни ненормални субекти?! Защо не са харесали филма?! Да не би да е защото не са успели да се идентифицират с героите на екрана?! И си искат CW героите?! Муа-ха-ха-ха!
    За новия филм нямам големи очаквания! Защото доколкото разбрах ще е продукция на Бед Робот и Джей Джей Ейбрамс, та очаквам въобще да не е добър! Единствената ми надежда е, че
    Дейвид Заслав наблюдава всички продукции на ДиСи и ще нанесе корекции, ако и когато е необходимо!

    1. Коментира драго „нормалния“.

    2. Да си поговорим кой е нормален, а?! Сегашните така наречени милениали с жълто около устата, обаче някои от тях вече си мислят, че са извънземни?! Небинарни?! И сигурно понеже нямат пол пикаят през гъза, а?! Ха-ха-ха!
      Как ли е оцеляло човечеството без подобни ненормални субекти?! Например през средновековието заради медицината по онова време бременните жени са имали около 60% шанс да оцелеят! И как е оцеляло човечеството?! Педалите са били малко! През първата и особено през втората СВ на всеки мъж са се падали по 3-4 жени! И как е оцеляло човечеството?! Малко са били педалите! А днес някои си правят операция за смяна на пола, която се причислява към козметичните операции, заради скука, от повреда в мозъка, или защо си мислят, че тази операция е животоспасяваща! Ха-ха-ха!
      Всичко им е уредено, няма за какво да се борят и какво прави младото поколение?! Измисля поредната идиотщина от глупост! А някои индивиди вече си присаждат елфски уши, или вампирски зъби, като бившата жена на Илон Мъск! Та говори ми ненормалнико!

  3. И аз си харесвам този Константин, но признавам, по онова време нямах контакт с комик сорса. Все едно де, единствения негативен коментар, който бях чел навремето е за дъвката на финала, че Константин би запалил пак цигара.

  4. Сериалът е негледаем, а това даже само заради краткото участие на Peter Stormare ставаше.

  5. Още един Джон Уик… Киану имаше и няколко не лоши роли във филмографията си…

  6. Спомням си, че на времето го гледах 2-3 пъти и беше приличен. Иначе съм за продължение 🙂