Сигурни сме, че всички знаете кои са Shudder и каква е тяхната основна таргет публика. Особено ако сте почитатели на жанра като нас, то сте гледали не едно или две заглавия, продуцирани от тях. За тези, които се чудят, тази стрийминг услуга е специализирана в заснемането на ужаси, трилъри и свръхестествени заглавия. За съжаление, както може да се досети човек, те наблягат на количеството пред качеството. Повечето им неща са от лоши до средни и рядко някое заглавие успява да изплува над морето от посредственост и клишета.

Все пак отзивите за датския фестивален хит „Speak No Evil” дават заявки за нещо, което може и да успее да попадне в тази рядка категория на по-качествени заглавия. Разбира се, мнението на зрителя винаги е субективно, но повечето критици хвалят този трилър за неговото последно действие и, най-вече, неочаквания финал.

Ето какво ни очаква все пак в трилъра на режисьора Кристиан Тафдръп:

Виждаме една доста позната история за семейство, което отива на гости на друго семейство и нещата бързо излизат от контрол. Лошите и странни работи започват да доминират, а гостите се чувстват все по-застрашени и застрашени. От тези кадри не се разбира много, освен очевидното, но подозираме, че нямото момче ще бъде ключ към този толкова въздействащ финал.

Ето и официалното описание на сюжета:

По време на ваканция в Тоскана две семейства – едното датско, другото холандско – се запознават и стават приятели. Няколко месеца по-късно по-разкрепостените холандци канят консервативните датчани да им гостуват за един уикенд сред природата на вилата им. Не отнема дълго обаче преди нещата постепенно да излязат от контрол и удоволствието от срещата да е заменено с недоразумения. Холандското гостоприемство започва да изнервя датчаните. Скоро те се озовават в капана на собствената си учтивост пред лицето на есцентрично или зловещо поведение.

Вижте и официалния плакат:

speak-no-evil-poster_202208121

Speak No Evil” е режисиран от Кристиан Тафдръп, който е и сценарист заедно със своя брат Мадс. В ролите ще видим Мортен Буриан, Сидсел Сийм Кох, Феджа Ван Хютет, Карина Смълдърс, Мариус Дамслев и други.

Филмът вече имаше премиера в родината си в Дания, но на 9 септември се очаква да дебютира в Щатите. Седмица по-късно, на 15 септември, абонатите на Shudder също ще могат да му се насладят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *