Щатската обсесия на тема бейзбол се пренася… в миналите десетилетия. И в търсене на вдъхновение за сюжети, създателите на един нов сериал за Prime Video са обърнали поглед към един легендарен и обичан от публиката филм от преди 30 години, с участието на младите Том Ханкс, Джина Дейвис и Мадона – „Тяхната собствена лига“ („A League of Their Own“) на Пени Маршал.

Информацията за новата феминистка авантюра в полето на една от най-популярните игри потвърждава, че историята ще бъде римейк на вече филмираната, невероятна и истинска история за All-American Girls Professional Baseball League, появила се по времето на Втората световна война, когато хиляди мъже воюват на фронта, а бейзболът трябва да продължава да се играе. Нямаме спомени в оригиналния филм да е поставян акцент върху сегрегацията по отношение на цвета на кожата или да се обръща внимание на гей-връзки между дамите, но все пак сериалът е реализиран в нашето съвремие, което неминуемо води до съобразяване с наложили се тенденции.

Музикалната атмосфера и в тази версия на „Тяхната собствена лига“ е очарователна! Главните роли са поверени на Шанти Адамс и Аби Джейкъбсън, чиито героини Макс и Карсън са в центъра на сюжетната линия; партнират им Д’Арси Кардън, Гемисола Икумело, Робърта Колиндрез, Кели МакКормак, Присила Делгадо, както и Ник Оферман в ролята на треньор, макар да не са го показали в този трейлър.

Създатели на поредицата и партньори в отговорностите като изпълнителни продуценти са Уил Греъм и една от звездите в сериали – Аби Джейкъбсън. И двамата споделят, че са израснали с оригиналния филм и са се задълбочили в истинските истории на хората, които са в основата му – именно затова са решили, че има възможност да се разшири и дообогати познатия сюжет в един съвременен римейк.

За момента епизодите на „Тяхната собствена лига“ („A League of Their Own“) са осем на брой, а премиерата им в платформата на Prime Video ще бъде след една седмица – на 12 август 2022. А тук оставяме една песен на Мадона, която звучи във филма от 1992 година …

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *