Понякога попадаме на реклама на независим проект, който изглежда любопитно, но не познаваме достатъчно добре замесените артисти, за да си изградим по-ясна представа какво можем да очакваме от филма. Такъв е случаят и с обещаващия „Vesper”, чийто първи тийзър споделихме преди известно време. За щастие фантастичната драма изглежда е успяла да грабне критиците по време на фестивалния си показ, а сега получаваме и нов трейлър, който разкрива допълнителни подробности за сюжета и подхранва надеждата ни, че крайният резултат наистина ще си заслужава.

Припомняме, че „Vesper” е дело на дуото режисьори Кристина Буозите и Бруно Сампър, известни най-вече с работата си по „ABCs of Death: K is for Knell” и „Vanishing Waves”, който изкараха преди 10 години. Сега те ни представят нов проект, в който Земята е преживяла екологична катастрофа, а главната героиня се бори за оцеляването си като се опитва да разбере тайните на мистериозни семена. Междувременно тя трябва да се грижи за болния си баща и да се справя с разнообразни опасности, както природни, така и роботизирани.

Вижте новият трейлър сега:

Харесва ни, че този трейлър се различава от предишния, като се фокусира върху различни неща. Докато тийзърът беше концентриран най-вече върху опасностите, разкриването на света и отношенията между титулярната героиня и баща ѝ, тук виждаме подробности за централната сюжетна нишка – Веспър (Рафиела Чапман) се запознава с Камелия (Роузи МакЮън), която е обитателка на Цитаделата и ще помогне на Веспър да стигне до там. Докато идеята за „горен град“, в който са „имащите“, противопоставен на „долното пространство“, в което са „нямащите“ е вероятно една от най-изтърканите социални метафора и най-разпознаваеми структури на пост-апокалиптичен разказ, харесваме загадката, за която е намекнато в трейлъра – че Веспър може би не трябва да се доверява на новата си позната. Мистериозният съсед пък, който изглеждаше толкова заплашително в първия трейлър, сега виждаме, че има повече дълбочина в характера си и отношенията си с Веспър.

Отзивите на критиците, присъствали на първото представяне на „Vesper” на фестивала в Карлови Вари в Чехия, са много положителни, така че с нетърпение ще очакваме момента, в който филмът ще се появи и за нас на video on demand, което за щастие ще бъде сравнително скоро.

Vesper” е режисиран от Кристина Буозите и Бруно Сампър („ABCs of Death: K is for Knell”), които са написали и сценария заедно с Брайън Кларк. В главните роли са Рафиела Чапман, Роузи МакЮън, Ричард Блейк и Еди Марсан.

Филмът ще излезе на 30 септември на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав.Този не прави изключение.

  2. Някак си, много по-лесно би било да оставя едно негативно мнение, но пък, реално, филмът въобще не е провал.
    Ако подходите с нагласата за еко-, био-пънк в постапокалиптичен свят, то ще останете разочаровани. Ако, обаче, приемете, че това е една приказка, в която 13 годишно момиче прави химични опити разбърквайки шампоан и сапун с цел да спаси света, тогава ще се насладите на добрите визуални и идейни измислици.