Емили Блънт ни е голяма любимка и общо взето, следим всичките ѝ проекти (имаме претенцията, че дори и да не сме отбелязвали нещо на сайта, най-малкото сме наясно по какво работи), но днес попаднахме на новина за сериал с нейно участие, за който не бяхме чували абсолютно нищо, а той вече се снима и дори имаме първи кадри.

Става дума за „The English“ – епичен уестърн, който според официалната информация, „разглежда темите за идентичността и отмъщението, за да разкаже уникална и завладяваща притча за раса, власт и любов“. Режисьор и сценарист на всичките шест епизода на сериала е Хюго Блик („Black Earth Rising“, „The Honorable Woman“), а освен Емили Блънт в главните роли ще видим Часкей Спенсър, Стивън Рей, Тоби Джоунс, Рейф Спол и Киърън Хайндс.

Действието на „The English“ се развива през 1890 г., а историята проследява аристократката от Англия, лейди Корнелия Лок, и бившия разузнавач от кавалерията, поуни индианеца Илай Уип, които се срещат в централна Америка, за да прекосят изпълнена с насилие територия, изградена от мечти и кръв. И двамата имат ясно усещане за съдбата си, но никой от тях не осъзнава, че то се корени в общото им минало. Те трябва да се изправят пред все по-ужасяващи препятствия, които ще ги изпитат до предела им (физически и психически), като всяка преодоляна трудност ги приближава до крайната им цел – новия град Хоксем, Уайоминг. Именно тук, след като местният шериф Робърт Маршал и младата вдовица Марта Майерс разследват поредица от странни и зловещи неразкрити убийства, тяхната преплетена история ще се разкрие в пълна степен и те ще се изправят лице в лице с бъдещето, което трябва да живеят.

Вижте първите снимки.

TE_180521_E01_DLC-87RC4-1024x576 TheEnglish_Ep101_03-1024x428 TE_130521_E01_DLC-18RC-1024x683 TheEnglish_Ep101_01-1024x428 TE_150621_E01_DLC-76RC2-1024x576 TE_010721_E06_DLC-132RC-1024x576

Като изключим Емили Блънт и останалия актьорски състав, включващ няколко любимци, Засега „The English“ не успява съвсем да ни спечели. С тази история, ако подходът е правилен, би могло да се получи наистина добър сериал, но виждаме и как всичко рухва под тежестта на модерните политики. Засега ще изчакаме трейлър и тогава ще си правим по-генерални изводи.

Режисьор и сценарист „The English“ е Хюго Блик („Black Earth Rising“, „The Honorable Woman“), а в ролите са Емили Блънт, Часкей Спенсър, Стивън Рей, Тоби Джоунс, Рейф Спол, Киърън Хайндс, Том Хюс, Валери Пакнър и др.

Сериалът ще се излъчва първо по BBC Two и BBC iPlayer, а впоследствие и в Amazon Prime през ноември, но конкретна дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *